Voorzitter LBM legt bestuursfunctie neer

De voorzitter van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Noël Lebens, stelt per direct zijn functie als voorzitter beschikbaar en legt daarmee zijn bestuursfunctie bij de LBM neer. Het voorzitterschap van de LBM betreft een onbezoldigde nevenfunctie, die Lebens naast zijn beroepsmatige werkzaamheden heeft vervuld.

De reden voor dit besluit heeft te maken met het feit dat in de nabije toekomst op zakelijk gebied mogelijk een situatie kan ontstaan, waarbij een onafhankelijke positie ten opzichte van een ander bestuurslid is geboden. Lebens handelt vanuit de overtuiging dat integriteit voorop staat en dat er geen enkele schijn van belangenverstrengeling mag ontstaan. Het genomen besluit is inmiddels bekrachtigd door uitschrijving uit het Handelsregister.

De LBM betreurt het afscheid van haar voorzitter zeer, maar onderschrijft tegelijkertijd het belang van onafhankelijkheid en integriteit. De LBM bedankt Noël Lebens van harte voor zijn tomeloze inzet waarmee hij zich vanaf juni 2016 voor de LBM heeft ingezet en voor de waardevolle bijdrage die hij op deze wijze aan de amateurblaasmuziek in Limburg heeft geleverd.

Waar woorden tekort schieten spreekt de muziek

Meer nieuws

EEN TOFFE UITDAGING | Jan Van der Roost leidt het LBM Jeugdorkest!

Het is zover! Het LBM Jeugdorkest gaat na de zomervakantie weer van start met een…

Cultuur Inclusief

  Ben je een culturele professional, beleidsmedewerker cultuur, vrijwilliger van een erfgoedorganisatie of een amateurkunstgroep?…

Samen Slim Deelnemers Werven

  Kamp jij als vereniging met een tekort aan leden, bestuursleden of vrijwilligers? Wil je…