Wat doet de LBM

Home > Over LBM > Wat doet de LBM

De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) is de provinciale overkoepelende organisatie voor de blaasmuzieksector. Ongeveer 280 korpsen, bestaande uit harmonieën, fanfares, brassbands en blaaskapellen, zijn aangesloten bij de LBM, wat deze organisatie met ruim 25.000 enthousiaste amateurs tot de grootste muziekorganisatie van Limburg maakt.

De LBM organiseert, naast een aantal jaarlijkse activiteiten, diverse projecten en workshops. Veelal gebeurt dit in samenwerking met muzikale partners en andere culturele instellingen. Concertconcoursen, de Finale Jonge Solisten en De Maestro zijn hier voorbeelden van. Door deze verschillende projecten en activiteiten maakt de LBM de blaasmuziek in Limburg zichtbaar.

Meer hierover in ons Beleidsplan 2018-2022.

Missie & Visie

De LBM wil de beoefening van blaasmuziek bevorderen, de gezamenlijke belangen van de lidverenigingen behartigen, de bloei van de aangesloten muziekgezelschappen stimuleren en het cultureel-maatschappelijke leven in de provincie Limburg verheffen.

Als belangenbehartiger voor de blaasmuziek in Limburg maakt de LBM zich vooral sterk voor het behoud, de kwalitatieve ontwikkeling en de vernieuwing van

de blaasmuziek en het binden en boeien van leden van jong tot oud. Gebruikmaken van elkaars ervaringen en sterkten is hierbij een belangrijk middel: verbinden van muziekgezelschappen, zowel horizontaal en verticaal als muzikaal, door middel van cross-overs. Zo wordt het cultureel erfgoed van Limburg behouden en verder ontwikkeld.

3135_0

Bron: Kimfotografeert

75-jarig Jubileum

75-jarig Jubileum

In 2014 bestond de LBM 75 jaar. Ter ere van dit jubileum werd een jubileumboek gemaakt. Tijdens de concertconcoursen op 12 oktober 2014 werd het eerste exemplaar overhandigd.

Compositiewedstrijd

Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum werd een compositiewedstrijd uitgeschreven, waarmee de LBM (Limburgse) componisten wilde uitdagen en stimuleren tot het schrijven van een mars.