Wat doet de LBM

Home > Over LBM > Wat doet de LBM

De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) is de provinciale overkoepelende organisatie voor de blaasmuzieksector. Ongeveer 265 korpsen, bestaande uit harmonieën, fanfares, brassbands en blaaskapellen, zijn aangesloten bij de LBM, wat deze organisatie met ruim 23.000 enthousiaste amateurs tot de grootste muziekorganisatie van Limburg maakt.

De LBM

De leden maken de vereniging en de lidverenigingen maken de LBM. Net zoals de leden bij de eigen vereniging beslissen bij de LBM de lidvereningingen mee over de gezamenlijke toekomst op de Algemene Leden Vergadering. Daarnaast trachten wij voortduren en zoveel mogelijk in contact te zijn met onze lidverenigingen om te leren wat belangrijk voor hen is zodat wij ieders belangen zo goed mogelijk kunnen behartigen.

 

Lid van de LBM

Lid zijn van de LBM zorgt voor een plaats aan de tafel waar we nadenken over de toekomst van de LBM en de blaasmuziek in het bijzonder. Je praat mee over wat de LBM voor de leden kan organiseren, en welk geluid de LBM moet laten horen aan de provinciale en landelijke stakeholders.

 

Er is meer

  • Ondersteuning voor je vereniging door mee te doen aan workshops, verenigingsondersteuning en gebruik te maken van de kennisbank en informatie via de landelijke koepel KNMO.
  • Toegang tot Mijn LBM
  • Verzorgen van eretekens bij jubilea
  • Meedoen met muzikale activiteiten zoals het LBM Jeugdorkest, LBM Meziekdaagorkest en LBM Open Podium
  • Toegang tot solistenconcoursen, eventueel provinciaal kampioenschap en concertconcoursen
  • Mogelijkheid voor lidverenigingen met een eigen opleiding om HaFA examens te laten afnemen
  • Inzicht in de ontwikkelingen in de sector via de nieuwsbrief en Klankwijzer
  • Invloed op de ontwikkelingen in de sector door mee te praten
  • Een gemakkelijke afhandeling van en korting op de verplichte afdrachten aan BUMA

 

Missie & Visie

De LBM wil de beoefening van blaasmuziek bevorderen, de gezamenlijke belangen van de lidverenigingen behartigen, de bloei van de aangesloten muziekgezelschappen stimuleren en het cultureel-maatschappelijke leven in de provincie Limburg verheffen.

Als belangenbehartiger voor de blaasmuziek in Limburg maakt de LBM zich vooral sterk voor het behoud, de kwalitatieve ontwikkeling en de vernieuwing van de blaasmuziek en het binden en boeien van leden van jong tot oud. Gebruikmaken van elkaars ervaringen en sterkten is hierbij een belangrijk middel: verbinden van muziekgezelschappen, zowel horizontaal en verticaal als muzikaal, door middel van cross-overs. Zo wordt het cultureel erfgoed van Limburg behouden en verder ontwikkeld.

3135_0

Bron: Kimfotografeert

75-jarig Jubileum

75-jarig Jubileum

In 2014 bestond de LBM 75 jaar. Ter ere van dit jubileum werd een jubileumboek gemaakt. Tijdens de concertconcoursen op 12 oktober 2014 werd het eerste exemplaar overhandigd.

Compositiewedstrijd

Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum werd een compositiewedstrijd uitgeschreven, waarmee de LBM (Limburgse) componisten wilde uitdagen en stimuleren tot het schrijven van een mars.