Open Podium & Concertconcoursen 2023

Home > Muzikale ontwikkeling > Concertconcoursen

Op zondag 16 april 2023 vond in Theater De Maaspoort in Venlo het LBM Open Podium & Concertconcours plaats. De juryleden tijdens dit evenement waren: Arnold Span, Anno Appelo, Jacob de Haan en Danny Oosterman. De algemene ondersteuning in Theater De Maaspoort was deze dag in handen van Harmonie Crescendo uit Beegden.

Aan het LBM Open Podium namen deel:

Fanfare Monte Corona - Kronenberg
Jeugdorkest Mherimba - Banholt-Mheer-Noorbeek-Eckelrade
Koninklijke Muziekvereniging Venlo - Venlo
Jeugdorkest Fanfare St.-Aldegondis - Maasbree

Festivaldeelname en Concoursdeelname:

Fanfare Eendracht - Baarlo
Harmonie Concordia - Obbicht, divisie 1: Totaal 94,25 punten, 1e prijs met lof.

Volledig programma en resultaat

In het najaar vindt tijdens de tweede editie van het Klankkleur-Festvial op 3, 4, en 5 november het LBM Open Podium & Concertconcours plaats in het vernieuwde TheaterHotel De Oranjerie in Roermond.

Inschrijven voor het LBM Open Podium & Concertconcours op 5 november is niet meer mogelijk. = VOL.

Het juryteam bestaat uit de heren Arnold Span, Anno Appelo, Jan Van der Roost en Danny Oosterman. De ondersteuning is in handen van Harmonie Concordia uit Melick.

Houdt deze website in de gaten voor meer informatie en eventuele andere data om je aan te melden voor het Open Podium met of zonder Tips en Tops.

Tips en Tops

Je kunt kiezen voor een optreden met geschreven Tips en Tops, zodat je weet op welke punten je muziekgezelschap zich nog kan ontwikkelen.

Er zijn twee opties:

- Open Podium - met geschreven tips en tops
- Open Podium - alleen optreden.

Het optreden mag maximaal 30 minuten duren.

 

Het niveau van de Limburgse muziekverenigingen is kwalitatief hoog. Door de organisatie van muziekwedstrijden biedt de LBM harmonieën, fanfares, brassbands en andere orkestvormen de gelegenheid om het muzikale niveau van hun vereniging te peilen. In het rapport, dat door een deskundige jury wordt opgesteld, staan aanwijzingen waarmee de muzikale prestaties verbeterd kunnen worden.

Kiest een muziekgezelschap er voor om op te treden op het LBM Open Podium, dan kan het gezelschap geschreven Tips en Tops ontvangen van dezelfde deskundige jury, zonder verplichting of wedstrijdelement. Naast het streven naar muzikale perfectie, biedt het LBM Open Podium de gelegenheid om muziek te beleven. Door met elkaar te musiceren, samen naar een doel te werken en samen te groeien in de muzikale ontwikkeling stijgt een muziekgezelschap boven zichzelf uit.

Reglementen

Livestream Concertconcoursen 2019

De weg naar de Concertconcoursen

Emil Szarkowicz dook de afgelopen jaren in aanloop naar de LBM Concertconcoursen in de wereld van harmonie en fanfare (hafa). Hij ging op zoek naar het geheim van de tomeloze inzet van gepassioneerde musici. Alle afleveringen van 2017, 2018 en 2019 zijn via L1 terug te bekijken.

Vorige edities

2022

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2022.

2019

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2019.

2018

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2018.

2017

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2017.

2016

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2016.

2015

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2015.

2014

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2014.