Eurofestival Powered by LBM

Home > Jeugd > Eurofestival Powered by LBM

De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) vindt het belangrijk dat jeugd op vroege leeftijd in aanraking komt met het samen muziek maken. In jeugdorkesten, schoolorkesten en ensembles krijgen jonge muzikanten deze gelegenheid geboden. Hiervoor organiseerde de LBM vele jaren het LBM JeugdPodium. Stichting Eurofestival - Music for Youth organiseert ook een soortgelijk evenement. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat ze door samen te werken een nog beter podium voor de jeugdorkesten kunnen aanbieden. Beide partijen hebben dan ook tijdens de concertconcoursen van 2014 een samenwerkingsovereenkomst voor vier jaar getekend om zo een nog beter podium voor de jeugdorkesten aan te bieden ter vervanging van het LBM JeugdPodium.

large_3081_0

Eurofestival 2019: 'At the movies'

Op 6 en 7 april 2019 vindt het Eurofestival plaats in Don Bosco in Heel. Er is plaats voor maximaal 24 jeugdorkesten. Het thema van het festival is ‘At the movies’. Elk orkest ontvangt een positief en opbouwend verslag van de juryleden. Inschrijven kan tot 15 januari 2019. Lees meer

Vorige edities

2018

De 21e editie van het Eurofestival vindt plaats op 14 en 15 april 2018 in Heel. Het uitgangspunt is dat de jeugdorkesten op een leuke en ongedwongen manier muziek kunnen maken. Geen concoursdruk, alleen opbouwende en/of complimenterende woorden waar het orkest verder mee kan. Het thema van het Eurofestival 2018 is Viva España. Paso Dobles, Flamenco, castagnetten en cajóns. Ze maken de Spaanse cultuur en muziek temperamentvol en uniek.

2015

Het Eurofestival vond plaats op 18 en 19 april 2015 in Heel. De optredens van de orkesten werden beoordeeld door vakmensen uit de muziekwereld. 21 jeugdorkesten zetten hun beste beentje voor op het podium in Heel met uitstekende resultaten. Daarnaast waren er workshops voor de jeugdmuzikanten. Adams, partner van het Eurofestival, liet zien hoe de instrumenten het beste onderhouden kunnen worden. Nils Fischer liet iedereen 'voelen' wat ritme is en Roger Niese liet zien wat een dirigent nu eigenlijk allemaal doet als hij voor het orkest staat.

2012

Op zondag 25 november 2012 werd het LBM JeugdPodium georganiseerd i.s.m. Fanfare Les Montagnards uit Bergen in het MFC De Klaproos te Siebengewald. De optredens werden beoordeeld door de juryleden Ad Lamerigts en Frenk Rouschop en namens de jeugd door Koen Elias. Het opleidingsorkest van harmonie St. Catharina uit Leunen-Veulen-Heide o.l.v. Marjo van der Locht werd in de categorie 'proms' uitgeroepen tot meest veelbelovend orkest. In de categorie 'concert' ging de titel van meest veelbelovend orkest naar het opleidingsorkest J & O uit Haps o.l.v. Jos Laarakker. Beide jeugdorkesten ontvingen een waarderingsprijs van € 200,-.