Muzikale ontwikkeling

De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) organiseert, naast een aantal jaarlijkse activiteiten, diverse projecten en workshops. Veelal gebeurt dit in samenwerking met muzikale partners en andere culturele instellingen. Concertconcoursen, het LBM Jeugdorkest en de Finale Jonge Solisten zijn hier voorbeelden van. Door deze verschillende projecten en activiteiten maakt de LBM de blaasmuziek in Limburg zichtbaar.

Muziekexamens

HaFa-muziekexamens voor de diploma's A t/m D bedoeld voor leerlingen van verenigingen die een eigen muziekopleiding hebben.

Solistenconcoursen & Finale Jonge Solisten

De LBM organiseert jaarlijks solistenconcoursen voor jonge muzikanten en ensembles. De winnaars van de geauspicieerde voorrondes gaan door naar de Finale Jonge Solisten waar zij strijden om de wisseltrofee.

Concertconcoursen

Sinds 1951 organiseert de LBM jaarlijks Concertconcoursen voor muziekverenigingen in Limburg. De concoursen leveren een belangrijke bijdrage aan het hoge kwalitatieve niveau waarop de Limburgse muziekverenigingen functioneren. Door deel te nemen aan een concertconcours kunnen lidverenigingen hun muzikale niveau peilen.