Jeugd

Het aantrekken, binden en boeien van leden en met name jeugd is een belangrijk beleidspunt voor de toekomst van de blaasmuziek. De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) organiseert diverse activiteiten gericht op verschillende leeftijdsfasen en wil juist ook de lidverenigingen stimuleren om creatieve activiteiten te ontwikkelen die de jeugd en leden aanspreken.

Muziek maakt slim

Muziek maken is niet alleen leuk, maar vele wetenschappelijke onderzoeken hebben tevens bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en het sociale functioneren van kinderen.

Bijdrageregeling Samenwerken voor Muziekonderwijs 2023

Het is vanaf nu mogelijk om de Bijdrageregeling Samenwerken voor Muziekonderwijs 2023 aan te vragen voor muziekverenigingen en koren die een samenwerking aan willen gaan met het onderwijs.

Educatieve projecten

Kinderen kennis laten maken met muziek behoort tot een van de pijlers van de LBM. Muziekles voor ieder kind staat hierbij centraal.

LBM Jeugdorkest

Het LBM Jeugdorkest is een initiatief om getalenteerde jongeren een muzikale uitdaging te bieden door met leeftijdsgenoten muziek te maken.

Eurofestival Powered by LBM

De LBM vindt het belangrijk dat jeugd op vroege leeftijd in aanraking komt met het samen muziek maken. In jeugdorkesten, schoolorkesten en ensembles wordt deze gelegenheid geboden. Het uitgangspunt is muziek maken op een leuke en ongedwongen manier.