Jubileumboek

Home > Over LBM > Wat doet de LBM > Jubileumboek

In 2014 bestond de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) 75 jaar. Ter ere van dit jubileum werd een jubileumboek gemaakt. Tijdens de concertconcoursen op 12 oktober 2014 werd het eerste exemplaar door voorzitter Raymond Knops overhandigd aan de heer Bovens, Gouverneur van de Provincie Limburg en tevens beschermheer van de LBM.

Het jubileumboek Limburg in beeld: Harmonie- en fanfareorkesten geeft in beeld, woord én geluid een swingend, gepassioneerd en dynamisch beeld van de Limburgse blaasmuziek. De harmonie- en fanfaremuziek is een cultuurvorm die zeer nauw verbonden is met de Limburgse cultuur en die een prominente rol speelt bij een grote verscheidenheid aan culturele en godsdienstige manifestaties. Binnen de hedendaagse harmonie- en fanfareorkesten swingt het en verheugen verenigingen zich in een grote instroom van jeugdige muzikanten. Dat is zeer positief want muziek maken is voor de ontwikkeling van kinderen erg belangrijk. Koningin Máxima zei daarover: ‘Samen muziek maken heeft een waarde voor de ontwikkeling van creativiteit en emotionele intelligentie van kinderen, die we niet snel kunnen overschatten.’ Muziek maken zo dicht bij de gemeenschappen in Limburg leert de jeugd het belang van het in alle diversiteit samenleven.

Op de vraag aan de muziekverenigingen in Limburg om mee te werken aan een fotoboek kwamen overweldigend veel inspirerende beelden en teksten binnen, waaruit een zo evenwichtig mogelijke selectie is gemaakt. Daarom zit er heel veel muziek in deze uitgave. Het is gemaakt mét en dóór alle enthousiaste leden uit de vele blaasmuziekverenigingen die Limburg rijk is. Het LBM Jubileumboek met maar liefst 300 foto’s is nog altijd te koop voor €9,95 in iedere boekhandel in Nederland.

Titel: Limburg in beeld - Harmonie- en fanfareorkesten

Verkoopprijs: € 9,95

ISBN: 9789085163824

(genaaid en gebonden, 192 pagina’s, full colour)

3684_0