Compositiewedstrijd

Home > Over LBM > Wat doet de LBM > Compositiewedstrijd

Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum werd een compositiewedstrijd uitgeschreven, waarmee de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) (Limburgse) componisten wilde uitdagen en stimuleren tot het schrijven van een mars.

De ‘LBM-mars’ moest geschikt zijn voor harmonieën, fanfares en brassbands voor alle divisies, en speelbaar in een grote en kleine bezetting. Andere criteria waar aan moest worden voldaan waren o.a. speelplezier voor de muzikanten, publieksvriendelijk en toekomst-bestendig. De ingezonden muziekwerken werden beoordeeld door een commissie van deskundigen, die bestond uit John Slangen, Jan Cober en Alex Schillings.

Tijdens de concertconcoursen op 12 oktober 2014 werd de winnende mars van de compositiewedstijd bekend gemaakt. Uit de 17 inzendingen kwam het werk van de Limburgse componist Christiaan Janssen als winnaar uit de bus. De jubileummars werd tijdens de algemene ledenvergadering op 15 november 2014 voor de eerste keer uitgevoerd. Vervolgens kregen alle lidverenigingen een exemplaar van de jubileummars aangeboden. De winnende compositie werd beloond met - behalve eeuwige roem - een geldbedrag van €2.500,-.