Videoserie ‘Blaosriek’ geeft inkijkje in het Limburgs verenigingsleven

Een hafabra-vereniging is zoveel meer dan ‘alleen maar muziek maken en in een pakje optochten lopen’. De muziek is de verbindende factor, maar een vereniging gaat óók over saamhorigheid, vriendschappen, families, elkaar helpen en plezier maken. De videoserie ‘Blaosriek’ brengt juist die aspecten in beeld.

 

‘Blaosriek’ is een nieuw initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen. Vanaf september 2023 bezoekt presentator, programmamaker en musicus Rob Mennen elke maand een vereniging die is aangesloten bij de LBM. Hij reist hiervoor door heel Limburg en ontmoet enthousiaste amateurmuzikanten met bijzondere, grappige en ontroerende verhalen. Wat bindt de leden met elkaar? Waarom komen ze trouw naar elke repetitie? En wat betekent de vereniging voor de stad of het dorp? ‘Blaosriek’ geeft een uniek inkijkje in het verenigingsleven en toont hoe rijk de cultuur van blaasmuziek in onze provincie is.

 

Elke maand een nieuwe aflevering

Aan het einde van elke maand verschijnt een nieuwe aflevering van ‘Blaosriek’ op de website van de LBM. De eerste aflevering is te zien op vrijdag 29 september. Volg ons op Facebook of Instagram om op de hoogte te blijven.

 

Welke verenigingen komen aan bod?

Bij de LBM zijn 274 muziekverenigingen aangesloten. Hoewel wij graag van elke vereniging een video willen maken, kan dat helaas niet. Wij hebben in juni 2023 een loting gehouden. Alle verenigingen die geselecteerd zijn, hebben inmiddels van ons bericht ontvangen. Om een goede verdeling over de provincie te krijgen hebben wij zes verenigingen uit Noord-Limburg, zes uit Midden-Limburg en zes uit Zuid-Limburg geloot.

 

Omslagfoto: Kim Roufs

Meer nieuws

Maestri: cursusdag voor dirigenten

Ben je dirigent en wil je jouw leiderschap verder ontwikkelen? Doe dan op 8 juni...

Uitslagen van LBM Concertconcours 14 april 2024

Bekijk het aantal punten dat de jury toekende aan de muziekgezelschappen die meededen aan het...

Deze muziekgezelschappen hoor je op 14 april 2024

Welke muziekgezelschappen kun je horen tijdens het LBM Open Podium & Concertconcours? Wij stellen de...