Eurofestival 2023

Prachtig podium voor elk jeugdorkest

Een muzikale uitdaging, een prachtig podium, een goedgevulde zaal en een professionele jury; het Eurofestival is voor iedere jonge muzikant een fantastische ervaring en zonder twijfel een mooie stap in de muzikale ontwikkeling. Zaterdag 22 april 2023 wordt CC Don Bosco in het Midden-Limburgse Heel weer omgetoverd tot een sfeervolle concertzaal voor maximaal 12 jeugd- en opleidingsorkesten. De inschrijving is geopend.

 

Succesformule

Spelen voor een jury is altijd spannend, dat maakt het optreden ook zo bijzonder. Bij het Eurofestival zijn er alleen winnaars en elk orkest, groot of klein, kan meedoen. De orkesten worden beoordeeld op basis van hun eigen mogelijkheden en de manier waarop ze die inzetten. Twee professionele juryleden belonen elk optreden met een schriftelijke waardering: in 2023 zijn dat Jos Zegers en Jos van de Braak. De strekking van het juryverslag is opbouwend met tips en heldere adviezen voor de toekomst. Daarnaast kan iedere dirigent samen met een jeugdlid het eigen optreden met de jury evalueren. Het orkest dat de meeste indruk maakt, gaat naar huis met de Sjra Hermans Award 2023.

 

Let's play Pop!

Pop is zonder twijfel de favoriete muziek van veel jongeren; gelukkig gaan pop en klassiek heel goed samen. Het Eurofestival 2023 daagt ieder jeugdorkest uit om het thema pop een plek te geven in hun optreden. Alles mag, niks moet. Organisatie en jury zijn benieuwd welke draai de orkesten aan dit thema geven.

 

Intermezzi

Editie 2023 belooft een bijzondere te worden. Het festival biedt jonge aankomende professionals namelijk de kans tijdens het juryberaad op te treden als solist of met een ensemble. De muzikanten van de jeugdorkesten krijgen zo een inkijkje in hoever je met veel oefenen kunt komen. En jong muzikaal talent kan zich presenteren aan een publiek van jeugdige kenners die de toekomst van de blaasmuziek vertegenwoordigen. Binden en verbinden in optima forma.

 

Afterparty-time

Samen muziek maken en daarna samen een feestje bouwen, ook dat kan op het Eurofestival. Op veler verzoek is de feestavond terug in het programma. Dus na de noten krijgen ook de dancemoves de ruimte. Verzoeknummers zijn welkom bij de dj! Prijzen zijn niet te winnen, samen plezier maken staat voorop.

 

Uitdaging motiveert

Het Eurofestival biedt jeugdorkesten de uitdaging die nodig is om zich als orkest te ontwikkelen en jonge muzikanten te motiveren. Samen een mooie prestatie neerzetten geeft veel voldoening, samen muziek en plezier maken is een geweldige ervaring. Op het Eurofestival komen al deze ingrediënten samen in de moderne en sfeervolle ambiance van cultureel centrum Don Bosco. Het Eurofestival wordt ondersteund door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen.

 

Inschrijven

Er kunnen 12 orkesten meedoen, op volgorde van aanmelding. Inschrijven kan tot 13 maart 2023 via www.euro-festival.nl/inschrijven Kijk voor meer info op www.euro-festival.nl

Waar woorden tekort schieten spreekt de muziek

Meer nieuws

Maestri: cursusdag voor dirigenten

Ben je dirigent en wil je jouw leiderschap verder ontwikkelen? Doe dan op 8 juni...

Uitslagen van LBM Concertconcours 14 april 2024

Bekijk het aantal punten dat de jury toekende aan de muziekgezelschappen die meededen aan het...

Deze muziekgezelschappen hoor je op 14 april 2024

Welke muziekgezelschappen kun je horen tijdens het LBM Open Podium & Concertconcours? Wij stellen de...