8 Fest der Blasmusik

Na het succes van ons 7 Fest der Blasmusik van afgelopen jaar en de vele positieve reacties die wij mochten ontvangen, hebben wij na overleg met de heer Han Everts van De Meenthe besloten het dit jaar weer te organiseren. De datum is vastgesteld op zaterdag 11 november 2023.

De belangrijkste uitgangspunten en voorwaarden bij het 8 Fest der Blasmusik zijn:

Wij streven naar een goede verdeling van Böhmisch, Mährisch en Oberkrainer bezetting.

Maximaal kunnen 20 kapellen deelnemen. De definitieve keuze voor deelname zal door de organisatie worden bepaald. Mochten zich teveel kapellen aanmelden, dan zullen de kapellen waarop de keuze niet is gevallen, op een reservelijst geplaatst worden. De praktijk wijst namelijk uit dat er altijd afzeggingen zijn. Kapellen die op de reservelijst staan krijgen hierover informatie van de organisatie.

De vergoeding per kapel blijft € 150,00 en de polsbandjes blijven gehandhaafd.

Het is definitief dat er 5 zalen beschikbaar zijn voor optredens. Als men zich aanmeldt voor deelname, dan dient men de gehele dag beschikbaar te zijn.

Voorkeuren voor het tijdstip van optreden kunnen door de organisatie maar beperkt  in overweging worden genomen vanwege het aantal kapellen, de vijf verschillende podia, en muzikanten en kapelmeesters die bij meerdere kapellen optreden. Alleen bij kapellen die niet uit de regio Noord/Oost komen zal de voorkeur voor een bepaald tijdstip in overweging worden genomen. Dit in verband met de lange reistijd.

Elke kapel treedt 2 x 30 minuten op, op 2 verschillende podia. Hiervoor wordt jaarlijks een overzicht bijgehouden op welk podium iedere kapel optreedt, om zodoende voldoende afwisseling mogelijk te maken. Toegevoegd wordt een optreden van zoveel mogelijk aanwezige muzikanten met in ieder geval enkele nummers van Harm Evers (de vader van Han). Deze muziekstukken zullen vroegtijdig naar de deelnemende kapellen worden verstuurd.

In de foyer zal vanaf 18.00 uur De Grensland Oberkräiner optreden.

Het afsluitend concert op de avond zal worden verzorgd door Die Fegerländer uit Oostenrijk. Deelnemende muzikanten kunnen na “Bevestiging van deelname” van hun kapel met een kortingscode kaarten bestellen om dit unieke concert bij te wonen.

Inschrijven kan tot uiterlijk 6 mei 2023.

Inschrijfformulier voor 8 Fest der Blasmusik 11 november 2023

Meer informatie

Enkele opmerkingen voor zover nu bekend en van toepassing:

Plaats en Tijd: Rabo Theater De Meenthe, adres Stationsplein 1, 8331 GM Steenwijk.

Aanvangstijdstip: Afhankelijk van het aantal deelnemende kapellen. Kapellen dienen minimaal 30 minuten voor hun eerste optreden aanwezig te zijn.

Organisatie: Zij bepalen de volgorde van optreden en het podium waar op getreden wordt. Er wordt zonder geluidsversterking opgetreden, alleen zijn 2 zangmicrofoons aanwezig die ook voor de presentatie gebruikt kunnen worden. Lessenaars zijn op de podia aanwezig.

Deelname: Een definitieve bevestiging van deelname volgt voor 20 mei 2023.

Presentatie: De deelnemende kapellen dienen zelf de presentatie van hun programma te verzorgen.

 

Waar woorden tekort schieten spreekt de muziek

Meer nieuws

Maestri: cursusdag voor dirigenten

Ben je dirigent en wil je jouw leiderschap verder ontwikkelen? Doe dan op 8 juni...

Uitslagen van LBM Concertconcours 14 april 2024

Bekijk het aantal punten dat de jury toekende aan de muziekgezelschappen die meededen aan het...

Deze muziekgezelschappen hoor je op 14 april 2024

Welke muziekgezelschappen kun je horen tijdens het LBM Open Podium & Concertconcours? Wij stellen de...