Jaar 2018

Home > Jeugd > LBM Jeugdorkest > Jaar 2018

Dirigent

Bart Deckers (1985) heeft Björn Bus als dirigent van het LBM Jeugdorkest opgevolgd. Barts aanstekelijk enthousiasme en bruisende ideeën zijn doorslaggevend geweest in zijn benoeming als nieuwe dirigent van het LBM Jeugdorkest.

Sint Rosa Festival

Op 25 augustus 2018 is er een semi open air concert verzorgd in de circustent tijdens het jaarlijks Sint Rosa festival te Sittard. Het Sint Rosa Festival is een jaarlijks terugkerend evenement in Sittard en heeft als cultuurhistorisch uitgangspunt de eeuwenoude Rosa van Lima legende (Rosa van Lima heeft Sittard bevrijd van de zwarte pest). Tijdens het festival vinden optredens plaats van artiesten en toneel verengingen. Ook is er een kermis en een markt. Liefhebbers van beeldende kunst, cultuur, theater, muziek en volksvermaak halen hun hart op! De uitgevoerde muziekwerken stonden allen in het teken van dit circusthema, waarbij Jordi Rouschop de solist vertolkte in het stuk Fellini van Johan de Meij.

 

Praktijkorkest LBM dirigentenworkshop De Maestro

Het LBM Jeugdorkest nam op zaterdag 13 oktober als praktijkorkest deel aan de dirigentenworkshop De Maestro van de LBM. Tijdens deze workshop werden gewerkt met de muziekwerken Masquerade Suite en Circus Suite. Tijdens deze workshop hebben de muzikanten van het LBM Jeugdorkest met diverse jonge dirigenten gewerkt.