Jaar 2016

Home > Jeugd > LBM Jeugdorkest > Jaar 2016

Het Limburgs Jeugdorkest en Storksky speelden samen Nirvana!

Ruim 75 enthousiaste jonge muzikanten gaven zich op om het muzikale avontuur met rockband Storksky aan te gaan en voerde het legendarische album Nevermind van Nirvana uit.

Het Limburgs Jeugdorkest speelde tijdens het Zomerparkfeest, Cultura Nova én in Paradiso samen met de band Storksky het legendarische rock-album Nevermind van Nirvana. Deze jaren ‘90 plaat is onder meer bekend door de klassieker Smells Like Teen Spirit. Circa 90 talentvolle, jeugdige en enthousiaste muzikanten in de leeftijd van 12 tot 25 jaar, voerden dit concert uit onder leiding van dirigent Björn Bus. In samenwerking met Intro in Situ Maastricht, een productiehuis voor eigentijdse en innovatieve muziekvoorstellingen, werd de productie uitgewerkt. Jesse Passenier arrangeerde het volledige album voor het orkest en de band. Een unieke samenwerking waarbij een klassiek orkest de cross-over aanging met een rockband.

De Maastrichtse band Storksky won in december 2015 de finale van de belangrijkste Limburgse muziekwedstrijd Nu of Nooit. De band oversteeg alle andere acts en is op weg naar een landelijke doorbraak. Zo stonden ze in de zomer van 2016 op Pinkpop. Maar ook andere gerenommeerde festivals als Zwarte Cross boekte de band.

Documentaire Ageless Friends van Marijn Poels in première met concert van Limburgs Jeugdorkest

Zondag 17 april ging de documentaire Ageless Friends van documentairemaker Marijn Poels in landelijke première in theater Forum te Sittard. Ageless Friends (Tijdloze vrienden) is een intiem verhaal over Heerlenaar Maarten Vossen die op 13-jarige leeftijd een graf adopteerde op de Amerikaanse begraafplaats Margraten. Hij startte een zoektocht naar P.F.C. James E. Wickline in zowel Nederland als West Virginia (USA). De zoektocht bracht Vossen niet alleen dichter bij het verhaal achter één van de 8300 kruisen. Het laat ook zien hoe 70 jaar na de bevrijding een verhaal nog steeds doorleeft in het hart van een Limburgse adoptant. Voorafgaand aan de filmpremière heeft het Limburgs Jeugdorkest enkele unieke muzikale stukken spelen ter nagedachtenis aan alle gesneuvelden ten gehore gebracht. L1 zond opnames van dit mooie concert uit.

Bron: Ruud Merx