Jaar 2015

Home > Jeugd > LBM Jeugdorkest > Jaar 2015

Filmmuziek in de openlucht in de Openluchttheaters

De eerste serie concerten in het kader van het project ´Filmmuziek in de openlucht´ door het Limburgs Jeugdorkest zit erop! Van het klassieke Hollywood tot animatie, van fantasy tot avonturenfilm: alle facetten van filmmuziek kwamen voorbij en werden begeleid door prachtige filmbeelden.

Voor het zomerproject presenteerde het Limburgs Jeugdorkest zich met ‘Filmmuziek in de openlucht’ tijdens openluchtconcerten door heel Limburg, naar aanleiding van de grote successen van de afgelopen concerten in de openluchttheaters in 2014. Het publiek kon zich tijdens de concerten wanen in de wereld van de zogenaamde openluchtbioscoop. Filmbeelden, die live werden begeleid door het Limburgs Jeugdorkest, werden namelijk getoond. Tijdens het weekend van 3 tot en met 5 juli heeft het orkest optredens verzorgd in verschillende openluchttheaters in Limburg (respectievelijk in Tegelen (20.00 uur), Thorn (20.00 uur) en Valkenburg (14.30 uur)).

In openluchttheater De Doolhof in Tegelen was het vrijdagavond met de voetjes in het zand zitten en was het klaarzetten van de stoelen een uitdagende klus vanwege de decorstukken van de Passiespelen. In Thorn koelde het tegen de avond een beetje af in openluchttheater de Abdijhof en maakte L1 opnames van ons concert. En zondagmiddag in het openluchttheater in Valkenburg ging het combo het dak op en barstte een flinke regenbui los een half uur na afloop van ons concert, perfect gepland! Het was een concertserie vol improvisaties (zowel wat betreft organisatie als muzikaal) en daarmee gaat ook een groot woord van dank uit naar de beheerders en vrijwillgers van de openluchttheaters.

De opnames van het concert in openluchttheater de Abdijhof in Thorn waren te horen tijdens de Klassieke Avond van L1 op 20 september 2015. Dorrie Besouw, muziekdocent/pedagoge, dirigent en bestuurslid LBM, was hierin de klassieke gast.

3828_0

Limburgs Jeugdorkest tijdens Viva Classic Live

Ook het tweede project van het Limburgs Jeugdorkest zit erop! Tijdens Viva Classic Live presenteerde het orkest zich met een programma vol filmmuziek in de openlucht tijdens het openingsconcert van dit muzikale spectakel in Venlo.

Het concert vond plaats tijdens het driedaags muziekfestival Viva Classic Live, waarbij de stad Venlo geheel in het teken stond van klassieke muziek. Op 4 september om 17.30 uur opende het Limburgs Jeugdorkest met dit concert het festival Viva Classic Live officieel op het podium aan de Oude Markt voor de Maaspoort in Venlo.

Het publiek kon zich tijdens het concert wanen in de wereld van de zogenaamde openluchtbioscoop. Filmbeelden, die live werden begeleid door het Limburgs Jeugdorkest, werden namelijk getoond. Daarnaast heeft het orkest speciaal voor dit spektakel het muzikale talent Loes Geelen, winnares van de Finale Jonge Solisten in 2014, begeleid.

3839_0