Laden Evenementen

Klankkleur Festival

03/11/2023 - 05/11/2023

Op 3, 4 en 5 november 2023 vindt de tweede editie van het Klankkleur Festival plaats in Theater De Oranjerie in Roermond. Drie dagen lang kun je genieten van koren, fanfares en orkesten die tijdens de open podia en concoursen alles uit de kast halen. Het festival is leuk voor jong en oud, of je nu muziek maakt of liever luistert en ook nog gratis toegankelijk (met uitzondering van het openingsconcert).

‘Limburgers komen naar huis’

Met het openingsconcert ‘Limburgers komen naar huis’ zorgt de Thursday Night Big Band Maastricht onder leiding van Dave Vreuls samen met vocal groups Seven en Fusion voor een spetterende aftrap. De muziekverenigingen in onze provincie zijn een broedplaats voor talent. Op deze avond zie je daarvan het bewijs. Limburgse all stars, die inmiddels hun muzikale sporen hebben verdiend in wereldberoemde orkesten in binnen- en buitenland, komen voor dit concert ‘naar huis’ om amateurmuzikanten en het publiek te inspireren. Samen brengen ze een unieke cross-over van blaasmuziek en koorzang. Tickets kosten € 10, inclusief pauzedrankje en garderobe. Bestel nu tickets voor dit concert.

Open podia en concertconcoursen

Op zaterdag 4 november en zondag 5 november zijn er open podia en concertconcoursen met koren en blaasmuziekgezelschappen. Ook zijn er verschillende workshops voor amateurmuzikanten en -muziekgezelschappen.

De toegang is gratis op zaterdag en zondag.

De presentatie van het festival is in handen van Dyanne Sleijpen.

Het Klankkleur Festival wordt georganiseerd door de Limburgse Bond Muziekgezelschappen (LBM), het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L) en Stichting Klankkleur Limburg.

Bekijk het volledige programma:

Locatie

Theater De Oranjerie
Kloosterwandplein 12-16
Roermond, 6041 JA Nederland
+ Google Maps