Unieke editie De Maestro met koor, orkest en slagwerkensemble 

Zaterdag 29 juni a.s. organiseren de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen, de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen en het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg een speciale editie van De Maestro bij Adams Muziekcentrale in Ittervoort. Deze directiecursus-dag o.l.v. Jan Cober is deze keer niet alleen voor blaasorkestdirigenten, maar ook voor koordirigenten en slagwerkinstructeurs! We nodigen daarom koordirigenten, slagwerkinstructeurs én orkestdirigenten uit heel Limburg uit om zich in te schrijven voor deze unieke en tevens laatste workshopdag van het seizoen 2018-2019.

 

Programma

In de ochtend geven diverse gastdocenten een workshop. Zo ga je als koor- en orkestdirigent een nieuwe uitdaging aan met slagwerkdirigenten Roy van Wersch en Rob Janssen en geeft koordirigent Anton Kropivek slagwerkdirigenten en orkestdirigenten een kijkje in de keuken van koordirectie. Jan Cober verzorgt een workshop over orkestdirectie voor slagwerkdirigenten en koordirigenten. In het middagprogramma wordt gewerkt met drie praktijkverenigingen, namelijk het Gemengd Koor Crescendo Doenrade, het LBT Slagwerkensemble en een projectorkest speciaal samengesteld voor deze editie door Jan Cober.

 

De dirigenten gaan aan de slag met de nieuwe compositie van Christiaan Janssen 75 Jaor Vreej, speciaal geschreven in het kader van het provinciale themajaar 75 jaar Bevrijding. Bovendien gaat deze compositie deze dag in première!

 

Bekijk hier het volledige programma.

Nieuws