Tom Linssen wint Finale Jonge Solisten 2018 

Maar liefst 51 solisten en 3 ensembles uit verschillende divisies namen op zondag 24 juni jl. in De Borenburg in Voerendaal deel aan de Finale Jonge Solisten van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM). De deelnemers, die via voorrondes waren geselecteerd, streden om de wisseltrofee, vijf lessen van een hoofdvakdocent aan het Conservatorium Maastricht en een solistisch optreden tijdens de LBM Concertconcoursen en met het LBM Jeugdorkest. Ook maakten ze kans op deelname aan de muziekserie LEF! op L1TV, een solistisch optreden met philharmonie zuidnederland en tijdens Cultureel Lint in Weert, masterclasses, vrijkaarten voor concerten en tegoedbonnen van Adams Muziekcentrale.

 

De Finale Jonge Solisten 2018 werd gewonnen door sopraan-saxofonist Tom Linssen uit Maasbracht-Beek. Hij kreeg van de jury maar liefst 95,5 punten (een dikke eerste prijs met lof) voor zijn uitmuntende vertolking van ‘Concertino’ van P. Harvey. Linssen mocht uit handen van Noël Lebens, voorzitter van de LBM, de wisseltrofee in ontvangst nemen. André Seerden overhandigde hem de prijs van het Conservatorium Maastricht.

 

Ook in andere divisies werden prijzen uitgereikt. Zo won Dylano Driessens (kleine trom) van Fanfare St.-Joseph uit Merkelbeek met 91 punten met lof der jury in de vijfde divisie. In de vierde divisie won Liede Sodermans (dwarsfluit) van Kon. Philharmonie uit Bocholtz met 89 punten. De derde divisie is gewonnen door Alexandra Grispen (saxofoon-alt) van Harmonie St.-Stephanus uit Stevensweert met 92 punten met lof der jury en de tweede divisie door Kasper Punt (dwarsfluit) van Harmonie St.-Petrus en Paulus uit Wolder Maastricht met 95 punten met lof der jury.

 

Sef Thissen overhandigde de winnaars per divisie een LEF!-voucher waarmee ze kunnen deelnemen aan de TV-serie LEF!. In het programma praat Sef Thissen met de jongeren én met doorgewinterde artiesten over hun passie voor muziek.

 

Raymond Vievermanns van philharmonie zuidnederland selecteerde Tom Linssen én Lotte van Straaten voor een solistisch optreden tijdens de HaFa-concerten van philharmonie zuidnederland. Tevens selecteerde de jury van de Finale Jonge Solisten per divisie een aantal kandidaten voor de masterclasses die de LBM in het voorjaar van 2019 organiseert voor jonge koper- en houtblazers en slagwerkers.

 

Kijk voor alle uitslagen van de Finale Jonge Solisten 2018 op www.lbmblaasmuziek.nl/finale-jonge-solisten.

Nieuws