Summer Brass Düren: een weekend vol brass- en blaasmuziek! 

Schommelende tenen, blije gezichten, en een goed humeur! Dat belooft het festival Summer Brass van 22 tot 24 juni 2018. Dit weekend wordt Düren opnieuw omgetoverd tot een groot podium voor blaasmuziekensembles van heinde en verre. Voor de vierde keer presenteren Düren Kultur en Artistiek Directeur Martin Schädlich een groot spectrum van internationale, nationale en lokale brass- en blaasmuziekscene op het festival Düren Summer Brass.

 

Programma

22 JUNI 2018|19 UUR

BRASS NIGHT

Bläserphilharmonie Aachen feat. Engelbert Wrobel, Brass Band Düren vervolgens Swing & Lindy Hop in de foyer!

Locatie: Theater Düren in het ,,Haus der Stadt''

Tickets 15/12/10€

 

23 JUNI 2018|13 TOT 20 UUR

VRIJ PODIUM!

13:15 uur orkest van de muziekschool Mühlheim

14:00 uur groot orkest uit blaasmuziekklassen

14:45 uur Big Band Nütheim-Schleckheim

15:30 uur jong orkest Kreuzau

16:15 uur Brass for plezier

17:00 uur Blaasorkest Birkesdorf

18:00 uur muziek uit Keulen met JUMIKK

18:45 uur De Originale Eschweiler

 

Vervolgens Live uitzending wereldkampioenschap voetbal. Duitsland-Zweden in de groote hal van het Theater „Haus der Stadt“

 

De hele dag: Workshops rondom het thema „Brass- en Blaasmuziek“. Zie hiervoor het Programma „Workshops“ onderaan deze pagina. Informatie: www.dueren-kultur.de/duerensummerbrass Inschrijven via: summerbrass@dueren-kultur.de Locatie: in en rondom het ,,HAUS DER STADt'' in Düren.

 

24 JUNI 2018|10 UUR

KERKVIERING

met de grote Brassband, vervolgens muzikale borrel

met het jonge blaasorkest Lenderdorf

Locatie: Christuskirche Düren

 

24 JUNI 2018|18 UUR

GALACONCERT

Brass Band Schoonhoven feat. Robbert Vos

Locatie: Theater Düren in het „Haus der Stadt“

Tickets 15/12/10€

 

TICKETS

verkrijgbar bij:

iPunkt, Markt 6, 52349 Düren

(Openingstijden ma - vrij 8 tot 18 uur, za 9 tot 14 uur)

Telefoon: 0049 2421 252525

E-mail: theaterkasse@duren.de

Online: theatertickets.duren-kultur.de

 

FACEBOOK

www.facebook.com/DuerenKultur

 

MEER INFORMATIE

De Brass Band Düren (BBD) bestaat uit 35 koperblazers en 3 percussionisten uit de regio rondom Düren. De BBD is bij concerten in de hele regio te zien en representeert de stad Düren al jaren bij de Duitse wedstrijd voor Brass Bands. In de 15 jaren, die de band bestaat, was de BBD onder ander deel van de ceremonie rondom de „Karlspreis“ in Aaken en naam deel aan de Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade, een bekend internationaal festival voor blaasmuziek. Een speciaal kenmerk van de BBD, die geleid wordt door Martin Schädlich is de muzikale diversiteit. Naast originele composities voor Brass Bands speelt de band ook arrangementen van klassieke ouverturen, mars- en filmmuziek of repertoire dat vanuit Swing of Big-Band komt.

www.brassbanddueren.de

 

De Bläser Philharmonie Aachen, het filharmonisch blaasorkest can Aaken, is in 2013 opgericht en heeft zich sinds dit moment als eerste blaasorkest met een hoog muzikalisch niveau in de regio Aaken gesetteld. Het merendeel

van de leden zijn studenten en het filharmonisch blaasorkest staat altijd open voor nieuwe muzikanten. Tijdens de eerste optreden bij de WMC 2017 in Kerkrade is het gelukt een plaats onder de beste tien orkesten te bereiken. De jury van het WMC, die uit internationale blaasmuziekexperts bestond, reikte een gouden medaille aan het filharmonisch blaasorkest uit. Jurylid Rob Goorhuis beschreef ze als volgt: „An outstanding orchestra with very good technical skills, individually and as a whole“.

www.blaeserphilharmonie-aachen.de

 

Brass Band Schoonhoven: de muzikale ambassadeur uit de Nederlandse stad Schoonhoven is in 1921 als groep van fanfares opgericht en 1971 naar

een Brass Band verandert. Onder leiding van Erik Janssen was de band 1998 deel van de Championship Division en wordt sindsdien bij de beste Nederlandse Brass Bands geteld. 2013 had de band al vier nederlandse titel en de Open Brass Championship in Frankrijk en België gewonnen. Bovendien is de Brass Band Schoonhoven, met vijf winsten achter elkaar recordhouder bij de Euro Brass Contest. Bij de European Brass Band Championships (EBBA) was de Brass Band altijd in de top 6 en behaalde 2012 met hun keuzestuk 99 punten. Een kenmerk van de band is de hooge amusementswaarde van de concerten, wat 2014 tijdens de Brass in Concert Championship naar de zege, in het onderdeel entertainment voerde.

www.brassbandschoonhoven.nl

 

WORKSHOP PROGRAMMA

10:00-12:30

Tenorhoorn, Bariton, Eufonium, Sousafoon, Tuba, Trombone, Cimbasso: Weldadige harmonieën en intensieves fundament

Robbert Vos

12:30-15:00

Klarinet: Swing en Jazzrhytme –met plezier de eerste improvisatie wagen

Engelbert Wrobel

13:00-15:00

Djembe: Vind de polsslag van de muziek voor alle muzikanten en niet-muzikanten

Gerd Thul

13:00-16:00

Trompet: Embouchure, techniek, routine en flexibiliteit – van Big-Band-Sound tot Egerländerstijl

Christoph Moschberger

15:00-17:00

Saxofoon: Binnen 2 uren naar het eerste lied zonder voorkennis Sax for Beginners

(YAMAHA)

 

Per workshop is het deelnamebedrag 20 euro. Het is mogelijk aan meerdere workshops deel te nemen.

Na een aanmelding via summer-brass@dueren-kultur.de krijg je een bewijs van aanmelding via een brief met de rekeninggegevens. Als het deelnamebedrag betaald is, heb je een garantie op deelname.

Nieuws