Sophie Schreurs wint Finale Jonge Solisten 2015 

Maar liefst 46 solisten en een ensemble uit verschillende divisies namen op zondag 28 juni jl. deel aan de Finale Jonge Solisten van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM). De deelnemers, die via voorrondes waren geselecteerd, streden om de wisseltrofee en de mogelijkheid om op te treden in muziekserie LEF! op L1TV en een jaar lang te studeren aan het Conservatorium Maastricht. Deze muzikale finale met mooie optredens van jonge, talentvolle muzikanten vond plaats in de Frans Boermanszaal van Theater De Maaspoort in Venlo. Klarinettiste Sophie Schreurs uit Horst heeft de Finale Jonge Solisten 2015 gewonnen. Met haar vertolking van ‘Sonata’ van F. Poulenc veroverde zij de harten van de juryleden en kreeg zij maar liefst 93 punten met lof der jury. Uit handen van gedeputeerde Ger Koopmans kreeg zij de wisseltrofee en Jan Cober overhandigde haar de prijs van het Conservatorium Maastricht.

 

De jeugddivisie is gewonnen door Len Joris (euphonium) van Harmonie Eendracht Macht uit Wessem met 90 punten met lof van de jury. De vijfde divisie is gewonnen door Jarred Vossen (altsaxofoon) van Fanfare De Maasoever uit Roosteren met 85 punten. De vierde divisie is gewonnen door Floren Hendriks (hoorn) van Harmonie St. Joseph uit Sittard met 89 punten. De derde divisie is gewonnen door Rik Heijnen (trompet) van Harmonie St. Cecilia uit Susteren met 91 punten met lof der jury. De tweede divisie is gewonnen door Camiel Lemmens (hoorn) van Harmonie Aurora uit Grevenbicht met 92 punten met lof der jury.

 

Sef Thissen overhandigde deze winnaars per divisie de LEF!-vouchers. De voucher staat voor een uitnodiging voor de TV-serie LEF!, een coproductie van L1 met Omroep Venlo waarin Sef Thissen praat met de jongeren én met doorgewinterde artiesten over hun passie: muziek. De begeleiding wordt onder meer door ensembles van philharmonie zuidnederland verzorgd. Uit de deelnemers aan LEF! worden twee solisten geselecteerd die tijdens de HaFaBra-concerten van philharmonie zuidnederland een solistisch optreden mogen geven en wordt één solist uitgekozen die mag soleren tijdens Viva Classic Live te Venlo. Door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen worden bovendien een tweetal masterclasses ingericht voor jonge koper- en houtblazers, die in het voorjaar van 2016 plaatsvinden.

 

Wilt u alle optredens nog eens terugzien? Dat kan! L1 TV heeft alle optredens opgenomen en zal deze na de zomer op haar website publiceren.

Nieuws