Scholingsnetwerk Kunstencentra Limburg: Workshop ‘Podiumpresentatie voor muziekdocenten’  

Als uitvoerend musicus sta je tijdens een concert of presentatie behoorlijk in de kijker bij je publiek. Het oog van het publiek wil wel wat te zien hebben. Sterker nog: een interessante opstelling, een boeiende inleiding en een goed vormgegeven afsluiting kunnen de ervaring voor het publiek sterker maken en de kwaliteit van het geheel vergroten. Ditzelfde geldt voor leerling presentaties. De musicerende leerlingen worden niet alleen gehoord maar ook ‘gezien’. Een helder visueel beeld, een mooie opbouw met misschien een rode lijn en wat afwisselingen, en een duidelijke rol van de begeleidende docent doen wonderen voor het totaalplaatje van de voordrachten.

 

Muziekdocenten moeten presentaties van hun leerlingen aansturen. Hoe begeleid je opkomsten en afgangen, hoe regel je een interessante opstelling, hoe breng je eenvoudig variaties aan in een reeks voordrachtmomenten? Hoe hou je een avond of middag boeiend en gevarieerd door kleine theatrale

ingrepen? Dit zijn allemaal ingrediënten die in deze workshop aan de orde gaan komen.

 

Docent Dönci Bánki

Dönci is geschoold op een mimeopleiding als fysiek acteur. Zijn aandacht gaat uit naar het beeld dat door het lichaam en de beweging daarvan geschapen wordt, solo, of in combinatie met anderen. Naast acteur en regisseur is Dönci actief als docent in PO, MBO en de amateursector.

 

Workshop ‘Podiumpresentatie voor muziekdocenten gericht op het vormgeven van leerling presentaties’, één ochtend vol tips en training.

Doelgroep: muziekdocenten die tips en training willen voor het vormgeven van andermans muziekpresentaties.

Locatie: een centrale locatie n.a.v. de inschrijvingen

Datum: woensdag 16 mei 2018, 9.00 - 13.00 uur

Prijs: €95,-

Aanmelden: via maria.hermans@maastricht.nl.

Agenda