Meld je nu aan voor het Zomerproject van het Limburgs Jeugdorkest 2016

Meld je nu aan voor het Zomerproject van het Limburgs Jeugdorkest 2016 

Het Limburgs Jeugdorkest zoekt de grens op tijdens het zomerproject! 

Na het muzikaal omlijsten van een filmpremière in Sittard en een optreden tijdens de LEF XL Kids Muziekdag in Venlo in het voorjaar van 2016, gaat het Limburgs Jeugdorkest nog een derde project toevoegen aan het lijstje van dit jaar. Een project waarin het Limburgs Jeugdorkest de grens opzoekt, zowel wat betreft muziek als locatie! Hiervoor is het Limburgs Jeugdorkest op zoek naar jonge, enthousiaste muzikanten uit de hele provincie.

 

De afgelopen jaren heeft het Limburgs Jeugdorkest, een initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen, spannende en uitdagende concerten verzorgd door heel Limburg en daar laten zien en horen dat blaasmuziek leeft onder de Limburgse jeugd. De reacties van het publiek waren enthousiast en zij gaven aan te hebben genoten van de mooie muziek en het hoge niveau van dit projectorkest.

 

In de zomer van 2016 gaat het Limburgs Jeugdorkest buiten zijn comfort-zone door een samenwerking aan te gaan met een rockband. Speciaal voor deze samenwerking is muziek gearrangeerd die nog nooit door een harmonieorkest is uitgevoerd. Deze unieke concerten vinden plaats op twee gerenommeerde festivals in Limburg: het Zomerparkfeest in Venlo en Cultura Nova in Heerlen. Omdat het officiële persbericht pas op 14 juni de deur uit gaat, mogen we de naam van de rockband nog niet bekend maken, maar we mogen wel alvast verklappen dat het een opkomende band is die komende zomer veel op festivals te zien is!

 

Voor dit project is het Limburgs Jeugdorkest op zoek naar jongeren tot 25 jaar, die er een uitdaging in zien in een korte tijd een programma in te studeren en uit te voeren. Het Limburgs Jeugdorkest is een harmonieorkest en is toegankelijk voor jongeren vanaf C-niveau die op zoek zijn naar een muzikale uitdaging en die dit willen delen met leeftijdsgenoten. Dus heb jij zin om samen met vele andere enthousiaste, talentvolle, jonge muzikanten een muzikale uitdaging aan te gaan? Vind jij het leuk om hard te werken, maar ook om heel veel plezier te maken? En ben je op onderstaande data beschikbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou! Download het inschrijfformulier en geef je op. Dit kan tot en met zaterdag 4 juli.

 

Omdat de concerten in de zomervakantie plaatsvinden, hebben we ervoor gekozen drie aaneengesloten repetitiedagen te plannen. Het betreft dus een korte maar intensieve voorbereidingsperiode.

 

Repetitiedagen zijn gepland op 24, 25 en 26 augustus. Het eerste concert zal zijn op 27 augustus op het Zomerparkfeest in Venlo met een soundcheck in de middag en een optreden in de avond. Het tweede concert vindt plaats tijdens Cultura Nova in Heerlen met de soundcheck en het optreden in de avond.

Meer informatie en inschrijven? 

Nieuws 

02 februari 2023

Be-Leef muziek »

31 januari 2023

Eurofestival 2023 »

31 januari 2023

Solistenconcoursen 2023 »