De zesdelige dirigentenworkshop ‘De Maestro’ gaat weer van start!

De zesdelige dirigentenworkshop ‘De Maestro’ gaat weer van start! 

Met de zomervakantie achter ons, is het weer tijd om de voorbereidingen voor het nieuwe muzikale seizoen te starten. Daarom is de zesdelige dirigentenworkshop ‘De Maestro’ dan ook ideaal voor dirigenten en directiestudenten om kennis en kunde van het dirigeren bij te spijkeren. De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen biedt in 2016-2017 wederom de mogelijkheid om, onder leiding van Jan Cober, een zesdelige workshop directie te volgen. De eerste workshop vindt plaats op zaterdag 8 oktober a.s. van 09.00 uur tot 16.30 uur in Harmoniezaal Melick ('t Aad Raodhoes, Dorpstraat 43, Melick).

 

Het doel van de workshops is om de muzikale horizon te vergroten, verdieping te krijgen in het directievak en het onderhouden en uitbreiden van uw netwerk. De diverse aspecten van het dirigeren zullen aan de hand van thematisch gestructureerde workshops behandeld worden. Bij ieder thema vindt tevens een koppeling naar de praktijk plaats. Tijdens de workshops fungeert een HaFaBra-orkest als praktijkensemble. Dit seizoen wordt er ook gewerkt met diverse gastsprekers en kleine ensembles ter ondersteuning van het theoriegedeelte.

 

De eerste workshopdag vindt plaats op zaterdag 8 oktober 2016 en heeft het thema: ‘Dispokinesiologie’ en ‘Dirigeren als professie - Werken met amateurs’. Dispokinesiologie gaat over houding en het omgaan met spanningen, waarover gastspreker Tjeu Zeijen meer inzicht geeft. Harmonie Concordia Melick verzorgt als praktijkorkest het middaggedeelte. De tweede workshopdag (zaterdag 26 november 2016) staat in het teken van ‘Strijken geblazen - Blazend gestreken’. Gastdocent Wilfred Sassen geeft hierover een toelichting met medewerking van het Strijkkwartet van Conservatorium Maastricht. Harmonie St.-Jozef Kaalheide fungeert ’s middags als praktijkorkest. Tijdens de derde workshopdag (zaterdag 4 februari 2017) staat ‘Fanfarerepertoire en -instrumentatie’ centraal met het Limburgs Fanfare Orkest als praktijkorkest. De vierde workshop (zaterdag 1 april 2017) borduurt voort op de laatste workshop van afgelopen seizoen met ‘Percussie’ als thema. Het middagprogramma wordt opgeluisterd door Kerkelijke Harmonie St.-Joseph Weert 1880. Tijdens de vijfde workshop (zaterdag 6 mei 2017) staat de trombone op het programma met als gastspreker Sandor Hendriks en zijn Trombone-ensemble. Het praktijkorkest voor deze vijfde workshop is helaas nog niet bekend. Op zaterdag 10 juni 2017 wordt de workshopreeks afgesloten met als thema ‘Lichte muziek - Symfonische pop’. De medewerking van Marc Huynen en een bigband in het ochtendprogramma en Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden met The Group in het middaggedeelte zorgt voor een spetterende afsluiting.

 

De zes bijeenkomsten vinden plaats van 09.00 uur tot 16.30 uur bij Muziekcentrale Adams in Ittervoort, 't Aad Raodhoes in Melick en Cultureel Centrum te Eijsden.

 

Deelnemen aan de workshop kan op twee manieren. Als actieve deelnemer of als auditor. De kosten voor actieve deelname bedragen € 95,- per persoon per workshopdag. De deelnemers worden interactief bij de cursus betrokken en dirigeren het praktijkorkest. Om een kwalitatief goede cursus te kunnen garanderen zijn het aantal plekken voor actieve deelname beperkt. Auditoren betalen € 50,- per workshopdag. Bedragen zijn inclusief cursusmateriaal, consumpties en een lunch. Tevens kunt u ervoor kiezen om de totale cursus te volgen of een deel ervan. We raden u echter aan om de volledige workshopreeks te volgen. Kijk voor meer informatie en inschrijven op: http://www.lbmblaasmuziek.nl/de-maestro.

Nieuws 

02 februari 2023

Be-Leef muziek »

31 januari 2023

Eurofestival 2023 »

31 januari 2023

Solistenconcoursen 2023 »