Nominatie Vereniging van het Jaar is verlengd! 

Wellicht heb je er al iets over gehoord: de verkiezing 'Vereniging van het Jaar'. Deze verkiezing is een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende en het LKCA samen met de Rabobank. De verkiezing heeft als doel de kracht van de sport- en cultuurvereniging bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten.

 

Inmiddels hebben zo’n 600 sport- en cultuurverenigingen uit een groot aantal gemeentes zich aangemeld, hebben verschillende lokale media het nieuws al opgepikt en worden de eerste stemmen al geworven! Doordat de aanmeldingen van verenigingen en stichtingen nog steeds binnenstroomden, is de nominatiefase van de verkiezing verlengd tot en met 23 april.

 

Alle sportclubs, cultuurverenigingen en -stichtingen in Nederland worden uitgedaagd zich te nomineren en hun unieke verenigingsverhaal te delen via www.verenigingvanhetjaar.nl. De clubs met de meeste stemmen en hoogste beoordeling worden beloond met mooie prijzen zoals Masterclasses van professionals die de vereniging verder helpen. Bovendien maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm om de vereniging extra in de schijnwerpers te zetten. Dus nomineer nog snel jouw favoriete culturele of sport vereniging/stichting.

 

Inschrijven verenigingen/stichtingen

Verenigingen kunnen gratis aan de verkiezing deelnemen. Nomineren kan tot en met 23 april. Op alle genomineerde verenigingen kan het publiek van 9 april tot en met 20 mei 2018 via deze website stemmen. Bij het uitbrengen van een stem worden ook waarderingscijfers gegeven.

 

Een vereniging kan zich makkelijk nomineren via de website: https://www.verenigingvanhetjaar.nl . Alle deelnemende verenigingen ontvangen vervolgens automatisch een link naar de toolkit. Hier kunnen ze posters, banners (voor website en social media) en persberichten m.b.t. de verkiezing downloaden. Zo kunnen ze gemakkelijk communiceren over hun deelname en mensen oproepen om op hun vereniging te stemmen.

 

Planning

Nomineren/inschrijven van de verenigingen 15 maart t/m 23 april

Stemmen op de verenigingen 9 april t/m 20 mei

Vakjury beoordeelt provinciewinnaars 1 t/m 16 september

Bekendmaking landelijke winnaars week van 17 september

 

Gemeentewinnaars

In iedere gemeente wint de sport- en de cultuurvereniging met de hoogste score. Deze score is een gewogen gemiddelde van het aantal stemmen (50%) en de waarderingscijfers (50%). Wel zijn er minimaal 50 stemmen nodig om verkozen te kunnen worden tot winnaar van de gemeente. Om veel stemmen te kunnen werven is er vanaf de start van de stemperiode gratis promotiemateriaal beschikbaar! De gemeentewinnaars worden rond 25 mei 2018 bekend gemaakt.

 

Provinciewinnaars

Ook in iedere provincie wint de sport- en de cultuurvereniging met de hoogste score. De vakjury bezoekt vervolgens de provinciewinnaars van beide categorieën. Per categorie kiezen zij drie provinciewinnaars die doorgaan naar de landelijke finale in september.

 

Finale landelijke winnaars

De vakjury maakt tijdens de Nationale Sportweek bekend wie de landelijke winnaars zijn. Zij winnen Masterclasses van professionals die de vereniging verder helpen. Bovendien maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm om de vereniging extra in de schijnwerpers te zetten.

 

De vakjury bezoekt de provinciewinnaars van beide categorieën. De vakjury bestaat onder andere uit zeilster Marit Bouwmeester, choreograaf Juvat Westendorp, beachvolleyballers Brouwer & Meeuwsen, presentator Erik van der Hoff, hockeyer Robbert Kemperman en zanger Lucas Hamming. De vakjury kiest vervolgens in iedere categorie de landelijke winnaar.

 

Vakjury

De vakjury bestaat onder andere uit zeilster Marit Bouwmeester, choreograaf Juvat Westendorp, beachvolleyballers Brouwer & Meeuwsen, presentator Erik van der Hoff, hockeyer Robbert Kemperman en zanger Lucas Hamming.

 

Prijzen voor stemmers

Ook mensen die hun stem uitbrengen op hun favoriete vereniging maken kans op prijzen zoals:

 

Overnachting Papendal

Tickets EK Beachvolleybal

Kaartjes Lowlands

Kaartjes TivoliVredenburg

TeamNL kledingpakket

Nieuws