Nieuw: gefuseerd Jeugdorkest Concilia 

Het binden en blijven boeien van jeugdleden is in deze tijd voor (muziek)verenigingen een steeds grotere opgave. Een opgave die verenigingen noodzaken om, om zich heen te kijken en krachten te bundelen met zusterverenigingen.

 

Jeugdfanfare Sint Cecilia uit Hunsel en jeugdfanfare Concordia uit Ittervoort zijn actief op zoek gegaan naar oplossingen en zijn al snel de samenwerking aangegaan onder de naam Concilia. Bijzonder is, dat de naam van het jeugdorkest door de jeugdleden zelf is bedacht én gekozen. De naam is een samenvoeging van de namen van de twee moederverenigingen en bovendien is Concilia Spaans voor ‘verzoening’. Er is bewust gekozen voor de term ‘jeugdorkest’ omdat iedere jeugdmuzikant, ongeacht harmonie- of fanfare-instrument, welkom is bij het orkest.

 

Jeugdorkest Concilia staat onder leiding van Jan van Hamond. Repetities vinden plaats op zaterdagen tussen 17.00 en 18.15 uur in CC De Mortel, Leliestraat 2, Ittervoort. Contactpersoon van het orkest: Irma Parren-Verhaag via info@jeugdorkestconcilia.nl.

Nieuws