9 februari - Workshop video's maken met Maurice Nijsten  

Iedereen fotografeert en filmt met een smartphone en vaak worden foto’s en filmpjes op de website van de eigen vereniging gezet. Met aanwijzingen en voorbeelden van een professional verbetert de kwaliteit van de items enorm. Daarom biedt de LBM op 9 februari een gratis workshop aan in CC Don Bosco in Heel om meer te leren over het maken van korte videofilmpjes.

Fanfares en harmonieën zijn volop in beweging. Muzikaal en in de dorpsgemeenschap of wijk. Wat is het tof als je over deze activiteiten niet alleen leest maar deze ook kunt zien en vooral horen!

 

Doel

Je leert om, na deskundige instructies, interessante, korte videofilmpjes te maken. Bijvoorbeeld het jaarlijks concert van de vereniging, een verslag van een concertreis of korte interviews met muzikanten en dirigent.

 

Data

• Zaterdag 12 januari 10.00 - 12.30 uur: Maaslandcentrum Elsloo > VOLGEBOEKT

• Zaterdag 26 januari 10.00 - 12.30 uur: Gemeenschapshuis ’t Haeren Grubbenvorst

• Zaterdag 9 februari 10.00 - 12.30 uur: Cultureel Centrum Don Bosco Heel > NOG PLAATSEN BESCHIKBAAR

 

Voor wie?

Voor leden van de LBM-lidvereniging die verantwoordelijk zijn voor communicatie, PR en social media en andere geïnteresseerden uit de vereniging. Per workshop kunnen maximaal 25 personen deelnemen.

 

Maurice en Dénise Nijsten van Maurice Nijsten film- & televisieproducties/Cine Trias Nederland b.v. uit Ulestraten verzorgen deze interactieve workshops.

Inhoud workshop

Geluid

Niet alleen het beeld verdient aandacht bij het maken van videofilmpjes. Het geluid is in veel gevallen minstens zo belangrijk. Met een extra microfoontje, dat wordt aangesloten op de smartphone, ontstaat een enorme verbetering van geluidsopnamen.

 

Beeld

Een mini-steadycam is een handig hulpmiddel om steady beelden te maken, waardoor het afgelopen is met wiebelende shots.

 

Montage

Er bestaat een gratis app om de gedraaide scènes te selecteren en er een eenvoudige montage van te maken.

 

Praktisch

Dezelfde workshop vindt drie keer plaats, in Noord-, Midden- en Zuid-Limburg.

Er zijn geen kosten aan verbonden. Wat je meeneemt is je smartphone. Mis het niet!

Nieuws