Muzikale Theatertour Vrijheid maak je samen 

De muzikale voorstelling Vrijheid maak je samen reist tussen september 2019 en maart 2020 via de Liberation route door heel Limburg.

 

De voorstelling bestaat uit de jeugdopera Brundibár en een uitvoering van lokale muziekverenigingen die onder andere de compositie 75 Jaor Vreej ten gehore brengen.

 

Voor het landelijke themajaar Herdenken en Vieren 75 jaar Bevrijding sloegen de Limburgse muziekbonden de handen in elkaar om middels muziek aandacht te geven aan vrede en vrijheid. Muziek brengt mensen samen, het verbindt en verbroedert. Met de voorstelling Vrijheid maak je samen, boordevol muzikale variëteit, vieren we vrijheid, herdenken we het verleden en leggen we verbindingen naar het heden en de toekomst.

 

Brundibár

De jeugdopera Brundibár is geschreven door de Tsjechische componist Hans Krása en werd in de Tweede Wereldoorlog opgevoerd door Joodse kinderen in concentratiekamp Theresienstadt. In deze voorstelling wordt Brundibár opnieuw uitgevoerd door de Limburgse Koorschool, onder leiding van Marleen Everink. Kinderen en jeugd in de leeftijd van 9 tot 19 jaar spelen de opera. De regie is in handen van Dönci Bánki en het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest Amikejo onder leiding van Samuel Agustín Aguirre Guerra zorgt voor de muzikale omlijsting.

 

De Limburgse Koorschool ontwikkelde samen met Kumulus Muziekschool een set met lesmateriaal waarin de Tweede Wereldoorlog wordt gekoppeld aan muziek. Dit pakket bekijk en download je via: www.limburgsekoorschool.nl/brundibar/educatie.

 

Voor vragen en informatie kunt u per e-mail contact opnemen via meike.kerkhofs@maastricht.nl of educatie@limburgsekoorschool.nl.

 

75 Jaor Vreej

In het tweede deel van de voorstelling vormen lokale verenigingen de basis voor een muzikale invulling. Per uitvoering bestijgen, in een steeds wisselende samenstelling, een muziekvereniging, een slagwerkgroep en een koor het podium. Naast hun eigen muzikale programma voeren zij gezamenlijk de compositie 75 Jaor Vreej uit. Dit multidisciplinaire muziekwerk, geschreven door Christiaan Janssen, komt voort uit de compositieopdracht die door de Limburgse muziekbonden speciaal voor deze gelegenheid is uitgezet. De dialecttekst van dit werk is geschreven door Frans Pollux.

 

Tourdata

 

Vrijdag 20 september 2019 – Parkstad Limburg Theaters, Heerlen - PREMIERE | 19.30 uur

Jeugdopera Brundibár

Slagwerkensemble Fanfare St. Caecilia Schimmert

Harmonie St. Caecilia Geulle

Gemengd koor Crescendo Doenrade

 

Zaterdag 21 september 2019 – Munttheater, Weert | 19.00 - 21.00 uur

Jeugdopera Brundibár

Percussion Ensemble Weert

Stedelijke Harmonie St. Antonius Weert

Koor Giocoso

 

Zaterdag 28 september 2019 – Theater aan het Vrijthof, Maastricht | 20.00 uur

Jeugdopera Brundibár

Het Trommel- en Klaroenkorps van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden

Fanfare St. Blasius Cadier en Keer

Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar

 

Maandag 2 december 2019 – Schouwburg, Venray | 19.30 uur

Jeugdopera Brundibár

Drumband Fanfare Concordia Wanssum

Fanfare Concordia Wanssum

Venrays Mannenkoor

 

Zondag 1 maart 2020 – TheaterHotel De Oranjerie, Roermond | 19.00 uur

Jeugdopera Brundibár

Slagwerkensemble Harmonie Concordia Obbicht

Fanfare St. Cecilia Herten

Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging

 

Zondag 8 maart 2020 - De Maaspoort, Venlo | 19.30 uur

Jeugdopera Brundibár

Harmonie St. Caecilia Blerick

Percussie Ensemble De Peelklank Ysselsteyn

Venrays Mannenkoor

 

Tickets

Tickets à €12,50 (inclusief pauzedrankje) zijn verkrijgbaar bij de theaters via deze link.

 

Samenwerking

Vrijheid maak je samen is een initiatief van de Limburgse muziekbonden: de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) en het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L) in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg (HKL). Het project is mogelijk gemaakt door financiering van de Provincie Limburg en het vfonds.

Nieuws