Limburgs Jeugdorkest 2016 

Limburgs Jeugdorkest zoekt jong muzikaal talent!  

De eerste projecten van het Limburgs Jeugdorkest (powered by LBM) in 2016 zijn bekend! Na een programma vol filmmuziek in 2015 met prachtige optredens in de Limburgse Openluchttheaters en op Viva Classic Live in Venlo, staan er nu weer twee nieuwe mooie projecten op stapel. Hiervoor is het Limburgs Jeugdorkest op zoek naar jonge, enthousiaste muzikanten uit de hele provincie.

 

De afgelopen jaren heeft het Limburgs Jeugdorkest, een initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen, spannende en uitdagende concerten verzorgd door heel Limburg en daar laten zien en horen dat blaasmuziek leeft onder de Limburgse jeugd. De reacties van het publiek waren enthousiast en zij gaven aan te hebben genoten van de mooie muziek en het hoge niveau van dit projectorkest.

 

In 2016 gaat het Limburgs Jeugdorkest opnieuw een aantal mooie projecten aan waarvoor we op zoek zijn naar jongeren tot 25 jaar, die er een uitdaging in zien in een korte tijd een programma in te studeren en uit te voeren. Het Limburgs Jeugdorkest is een harmonieorkest en is toegankelijk voor alle jongeren vanaf C-niveau die op zoek zijn naar een muzikale uitdaging en dit willen delen met leeftijdsgenoten. Repetities vinden plaats in de fanfarezaal in Pey-Echt en staan onder leiding van dirigent Björn Bus. Daarnaast zullen we dit jaar voor het eerst met een assistent-dirigent werken in de persoon van Jac Sniekers.

 

Dus heb jij zin om samen met vele andere enthousiaste, talentvolle, jonge muzikanten een muzikale uitdaging aan te gaan? Vind jij het leuk om hard te werken, maar ook om heel veel plezier te maken? En ben je op onderstaande data beschikbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou! Download het inschrijfformulier hieronder en geef je op! Je kunt je voor beide projecten inschrijven of voor één van de twee projecten.

Project 1: Herdenking – presentatie film Marijn Poels  

De Limburgse filmmaker Marijn Poels heeft een film gemaakt over de thema’s oorlog en herdenken. Deze film gaat in première in de Schouwburg van Heerlen en bij dit evenement zijn onder andere nabestaanden, de Amerikaanse ambassadeur en adoptanten van de Amerikaanse graven in Margraten uitgenodigd. Rondom de première van deze film zal het Limburgs Jeugdorkest een programma verzorgen van een half uur met muziek waarin de thema’s oorlog en herdenking naar voren komen.

Project 2: LEF XL  

LEF XL is een afgeleide van het programma LEF! op L1, waarin bariton Sef Thissen jonge blaasmuzikanten en bekende Nederlanders ontvangt om te praten over klassieke muziek. LEF XL is een week waarin basisscholen en middelbare scholen in Venlo kunnen deelnemen aan projecten en educatie rondom klassieke muziek, met als afsluiter een groot concert in de Maaspoort in Venlo. Het Limburgs Jeugdorkest zal tijdens dit concert laten horen wat blaasmuziek kan doen, en daarin samenwerken met enkele van de muzikale gasten uit het programma LEF!

Meer informatie? 

Meedoen? 

Nieuws