LBM Jeugdorkest 2019 

Algemene informatie

 

Het LBM Jeugdorkest brengt zaterdag 21 september 2019 een concert ten gehore in de St. Willibrorduskerk in Obbicht ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Harmonie Concordia Obbicht.

 

Programma

 

Godspeed!

Veel geluk; goede reis!

 

Godspeed! is niet alleen de titel van het spetterende openingswerk van Stephen Melillo, de betekenis van de titel sluit ook aan op de inhoud van dit concert. Het woord ‘Godspeed’ wordt gebruikt om iemand een goede reis te wensen. Deze reis gaat het LBM Jeugdorkest maken met drie jonge solisten van topkwaliteit. Het LBM Jeugdorkest begeleidt Max Hubens (bastrombone), Maarten Takken (klarinet) en Camiel Lemmens (hoorn) tijdens hun solistische muzikale reis.

 

75 Jaor Vreej

Compositie in opdracht van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen, de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen en het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg geschreven door Christiaan Janssen

 

Christiaan Janssen schreef 75 Jaor Vreej rondom het thema vrede, vrijheid en verbondenheid. De muziekbonden zetten deze compositieopdracht uit om het thema bevrijding een duurzaam karakter te geven. De compositie heeft een multidisciplinair karakter waarin de diverse disciplines (zoals blaasmuziek, percussie en koorzang) vertegenwoordigd zijn. Frans Pollux heeft bij dit muziekwerk een dichterlijke tekst geschreven.

 

Programma

 • Godspeed! - Stephen Mellilo
 • Concertetude - Goedicke - solist Romano Diederen
 • Namasté Rhapsody - Jan van der Roost
 • Basstrombone Concerto (deel 1) - Derek Bourgois - solist Max Hubens
 • Fellini - Johan de Meij - solist Jordi Rouschop
 • 75 jaor Vreej - Christiaan Janssen
 • Tico Tico - Zaquinha de Abreu

 

Repetitie- en concertdata

Datum

Activiteit

Tijd

Zaterdag 7 september

Repetitiedag

10.00-21.00 uur - Philharmonie Sittard, Gats 1A, Sittard

Zondag 8 september

Repetitiedag

10.00-15.30 uur - Philharmonie Sittard, Gats 1A, Sittard

Zaterdag 21 september

Generale repetitie

16.30-18.00 uur - St. Willibrorduskerk Obbicht, Sint-Willibrorduslaan 10, Obbicht

Concerten

Zaterdag 21 september

Concert St. Willibrorduskerk Obbicht

19.00 uur

Voorwaarden om deel te nemen

Als deelnemer van het LBM Jeugdorkest dien je:

 • lid te zijn van een LBM-lidvereniging;
 • in het bezit te zijn van minimaal een HAFA-C-diploma;
 • de geplande data vrij te houden in je agenda (mocht je uiteindelijk toch op één of meer repetities niet aanwezig kunnen zijn, geef dit dan zo tijdig mogelijk door aan de organisatie);
 • een eigen bijdrage à € 25,- per persoon te betalen bij inschrijving, online of per factuur;
 • bij je lidvereniging tijdig aan te geven dat je met het LBM Jeugdorkest meespeelt, zodat programma’s elkaar niet in de weg zitten.

Repetities

Tijdens de repetities wordt in een snel tempo en op hoog niveau gewerkt, dus we verwachten van je dat je je partijen op de eerste repetitie al goed hebt voorbereid. We vragen jullie dus allemaal hier je verantwoordelijkheid in te nemen, voor jezelf, voor je muzikale collega’s en voor het hele orkest. De partituren worden na de inschrijfperiode, zodra het orkest gevormd is, zo snel mogelijk per e-mail bezorgd. Deze dien je dus zelf uit te printen en mee te nemen! Mocht je onverhoopt op één of meer repetities niet aanwezig kunnen zijn, geef dit dan zo tijdig mogelijk door aan de organisatie.

 

Praktische zaken

Op de repetitielocaties zijn geen pupiters aanwezig, deze dien je dus zelf mee te nemen. Dit geldt ook voor de slagwerkers. Slagwerk is wel aanwezig. We vragen de slagwerkers om hun eigen stokken mee te nemen en zorgvuldig met het aanwezige slagwerk om te gaan. Verder willen we jullie vragen om, wanneer je een instrument van de vereniging hebt, toestemming te vragen voor het gebruiken van je verenigingsinstrument tijdens de repetities en concerten.

 

Contact

Wil je meer informatie over het LBM Jeugdorkest of heb je vragen? Neem dan contact op met Silvia Segers-Weusten (consulent muziek bij het Huis voor de Kunsten Limburg) via ssegers@hklimburg.nl/0475-399264.