LBM Jeugdorkest 2019 

Na de succesvolle optredens in 2018 is er hard gewerkt aan een nieuw programma voor 2019.

 

Algemene informatie

Op zondag 14 april 2019 staat een galaconcert met Fanfare Eensgezindheid Maasbracht op het programma.

En op zaterdag 21 september 2019 brengt het LBM Jeugdorkest een concert ten gehore in de St. Willibrorduskerk in Obbicht ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Concordia Obbicht.

 

Programma

 

Godspeed

Veel geluk; goede reis

 

Godspeed! is niet alleen de titel van het spetterende openingswerk van Stephen Melillo, de betekenis van de titel sluit ook aan op de inhoud van dit concert. Het woord ‘Godspeed’ wordt gebruikt om iemand een goede reis te wensen. Deze reis gaat het LBM Jeugdorkest maken met drie jonge solisten van topkwaliteit. Het LBM Jeugdorkest begeleidt Max Hubens (bastrombone), Maarten Takken (klarinet) en Camiel Lemmens (hoorn) tijdens hun solistische muzikale reis.

 

De 4-delige suite Tierra Mítica van Bernardo Adam Ferrero maakt het programma compleet. Deze Spanjaard geldt als één van de beste hedendaagse componisten voor harmonieorkesten. Het LBM Jeugdorkest zal enkele delen uit deze suite spelen.

 

Hiermee bestaat het concertprogramma uit muziek van Engelse, Spaanse, Duitse en Amerikaanse componisten met elk hun eigen stijl. Reden te meer om je aan te melden voor dit bijzondere concert!

 

De volgende werken worden tijdens dit project uitgevoerd:

 

Repetitie- en concertdata

Datum

Activiteit

Tijd

Woensdag 13 maart

Inzeeprepetitie

19.00-22.00 uur - Fanfarezaal Fanfare St. Joseph Pey (Lisweg 8, Pey)

Zaterdag 30 maart

Repetitiedag

09.00-17.00 uur - locatie volgt

Zondag 31 maart

Repetitiedag

09.00-17.00 uur - locatie volgt

Zaterdag 6 april

Repetitie

10.00-14.00 uur - Fanfarezaal Fanfare St. Joseph Pey (Lisweg 8, Pey)

Donderdag 11 april

Repetitie

19.00-22.00 uur - Fanfarezaal Fanfare St. Joseph Pey (Lisweg 8, Pey)

Concerten

Zondag 14 april

Galaconcert Maasbracht-Beek

19.30 uur

Zaterdag 21 september

Concert St. Willibrorduskerk Obbicht

19.00 uur

Vrijdag 13 september

Concert Amerikaanse begraafplaats Margraten

Onder voorbehoud

Concert begraafplaats Ysselsteyn

Datum volgt

Voorwaarden om deel te nemen

Als deelnemer van het LBM Jeugdorkest dien je:

  • lid te zijn van een LBM-lidvereniging;
  • in het bezit te zijn van minimaal een HAFA-C-diploma;
  • de geplande data vrij te houden in je agenda (mocht je uiteindelijk toch op één of meer repetities niet aanwezig kunnen zijn, geef dit dan zo tijdig mogelijk door aan de organisatie);
  • een eigen bijdrage à € 25,- per persoon te betalen bij inschrijving, online of per factuur;
  • bij je lidvereniging tijdig aan te geven dat je met het LBM Jeugdorkest meespeelt, zodat programma’s elkaar niet in de weg zitten;
  • wanneer voor een bepaalde instrumentgroep zich te veel muzikanten hebben ingeschreven, auditie te doen (hierbij maakt het niet uit of je eerder hebt deelgenomen aan een project van het LBM Jeugdorkest).

Repetities

Tijdens de repetities wordt in een snel tempo en op hoog niveau gewerkt, dus we verwachten van je dat je je partijen op de eerste repetitie al goed hebt voorbereid. We vragen jullie dus allemaal hier je verantwoordelijkheid in te nemen, voor jezelf, voor je muzikale collega’s en voor het hele orkest. De partituren worden na de inschrijfperiode, zodra het orkest gevormd is, zo snel mogelijk per e-mail bezorgd.

 

Praktische zaken

Op de repetitielocaties zijn geen pupiters aanwezig, deze dien je dus zelf mee te nemen. Dit geldt ook voor de slagwerkers. Slagwerk is wel aanwezig. We vragen de slagwerkers om hun eigen stokken mee te nemen en zorgvuldig met het aanwezige slagwerk om te gaan. Verder willen we jullie vragen om, wanneer je een instrument van de vereniging hebt, toestemming te vragen voor het gebruiken van je verenigingsinstrument tijdens de repetities en concerten.

 

Ten slotte:

Wil je meer informatie over het LBM Jeugdorkest? Neem contact op met Ingrid Cornelissen (projectmedewerker muziek bij het Huis voor de Kunsten Limburg) via icornelissen@hklimburg.nl/0475-399299.