LBM Jeugdorkest 2018 

Een nieuwe dirigent is de opmaat van een nieuw geluid: het eerste project voor 2018 onder leiding van dirigent Bart Deckers is het Sint Rosa Festival Sittard op zaterdag 25 augustus!

 

Algemene informatie

Van 25 t/m 27 augustus 2018 staat de binnenstad van Sittard weer in het teken van het jaarlijkse Sint Rosa Festival. Het Sint Rosa Festival is een jaarlijks terugkerend evenement in Sittard en heeft als cultuurhistorisch uitgangspunt de eeuwenoude Rosa van Lima legende (Rosa van Lima heeft Sittard bevrijd van de zwarte pest). Tijdens het festival vinden optredens plaats van artiesten en toneel verengingen. Ook is er een kermis en een markt. Liefhebbers van beeldende kunst, cultuur, theater, muziek en volksvermaak halen hun hart op!

 

Programma

Het concert tijdens het Sint Rosa Festival krijgt een circusthema. Daarmee past het perfect bij de entourage van het festival. Het orkest speelt in een open tent, waarbij het publiek plaats neemt op het grasveld om de tent heen. Daarmee krijgt het optreden een open-air karakter.

 

De volgende werken worden tijdens dit project uitgevoerd:

Einzug der Gladiatoren - Julius Fucik

Masquerade Suite - Johan Halvorson/Paul Noble

Fellini - Johan de Meij (met solist, https://www.youtube.com/watch?v=itG9hSrR_sQ)

Circus Suite - Frygas Hidas

Circus Renz - Gustav Peter (met solist)

Allegria - Cirque du Soleil (met zang)

Sousa at the Circus - J.Ph. Sousa

 

Praktijkorkest LBM dirigentenworkshop De Maestro

Het LBM Jeugdorkest neemt op zaterdag 13 oktober als praktijkorkest deel aan de dirigentenworkshop De Maestro van de LBM. Tijdens deze workshop wordt gewerkt met de muziekwerken Masquerade Suite en Circus Suite. Tijdens de repetitie op 29 september wordt dus alleen aan deze twee werken gerepeteerd.

 

Repetitie- en concertdata

Datum

Activiteit

Tijd

Woensdag 4 juli

Inzeeprepetitie

19.00-22.00 uur - Fanfarezaal Fanfare St. Joseph Pey (Lisweg 8, Pey)

Zaterdag 18 augustus

Groepsrepetitie hoorns (09.00 uur)

Repetitiedag (10.00 uur)

09.00-17.00 uur - Fanfarezaal Fanfare St. Joseph Pey (Lisweg 8, Pey)

Zondag 19 augustus

Groepsrepetitie saxofoons 09.00 uur)

Repetitiedag (10.00 uur)

09.00-15.00 uur - Fanfarezaal Fanfare St. Judocus St. Joost (Caulitenstraat 29, Sint Joost)

Zaterdag 25 augustus

Inspeelrepetitie

12.00-13.00 uur - Terrein Sint Rosa Festival Sittard (op de Schootsvelden aan de Haspelsestraat)

Zaterdag 25 augustus

Inspeelrepetitie

13.30-15.00 uur - Harmoniezaal Philharmonie Sittard (Gats 1A Sittard)

Zaterdag 25 augustus

Concert

16.00 uur - Terrein Sint Rosa Festival Sittard (op de Schootsvelden aan de Haspelsestraat) (15.45 uur klaar zitten)

Zaterdag 29 september

Repetitie

10.00-13.00 uur - Fanfarezaal Fanfare St. Joseph Pey (Lisweg 8, Pey)

Zaterdag 13 oktober

Workshop De Maestro Praktijkorkest

13.30-16.30 uur - Adams Muziekcentrale (Aziëstraat 17-19, Ittervoort) (13.00 uur aanwezig zijn)

Repetities

Tijdens de repetities wordt in een snel tempo en op hoog niveau gewerkt, dus we verwachten van je dat je je partijen op de eerste repetitie al goed hebt voorbereid. We vragen jullie dus allemaal hier je verantwoordelijkheid in te nemen, voor jezelf, voor je muzikale collega’s en voor het hele orkest. De partituren worden na de inschrijfperiode, zodra het orkest gevormd is, zo snel mogelijk per post bezorgd.

 

Praktische zaken

Op de repetitielocaties zijn geen pupiters aanwezig, deze dien je dus zelf mee te nemen. Dit geldt ook voor de slagwerkers. Slagwerk is wel aanwezig. We vragen de slagwerkers om hun eigen stokken mee te nemen en zorgvuldig met het aanwezige slagwerk om te gaan. Verder willen we jullie vragen om, wanneer je een instrument van de vereniging hebt, toestemming te vragen voor het gebruiken van je verenigingsinstrument tijdens de repetities en concerten.

 

Voorwaarden om deel te nemen

Als deelnemer van het LBM Jeugdorkest dien je:

  • lid te zijn van een LBM-lidvereniging;
  • in het bezit te zijn van minimaal een HAFA-C-diploma;
  • tijdens repetities en concerten 100% aanwezig te zijn (houd de geplande data dus vrij in je agenda; mocht je uiteindelijk toch op één of meer repetities niet aanwezig kunnen zijn, geef dit dan zo tijdig mogelijk door aan de organisatie);
  • een eigen bijdrage à € 25,- per persoon contant te betalen tijdens de eerste repetitie na de vakantie op zaterdag 18 augustus;
  • bij je lidvereniging tijdig aan te geven dat je met het LBM Jeugdorkest meespeelt, zodat programma’s elkaar niet in de weg zitten;
  • wanneer voor een bepaalde instrumentgroep zich te veel muzikanten hebben ingeschreven, auditie te doen (hierbij maakt het niet uit of je eerder hebt deelgenomen aan een project van het LBM Jeugdorkest).

 

Tenslotte:

Wil je meer informatie over het LBM Jeugdorkest? Neem contact op met Silvia Segers-Weusten (consulent muziek bij het Huis voor de Kunsten Limburg) via ssegers@hklimburg.nl/0475-399299.

 

Hopelijk tot ziens op de eerste repetitie van het LBM Jeugdorkest!