Limburgs Jeugdorkest 

Het Limburgs Jeugdorkest is een initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) om getalenteerde jongeren met een HaFa C-diploma of hoger, een muzikale uitdaging te bieden door met leeftijdsgenoten op hoog niveau muziek te maken. De doelstelling van het orkest is marketing van de blaasmuziek en muzikale vorming van jonge muzikanten. De LBM wil hiermee de blaasmuziek bij voornamelijk jongeren in Limburg promoten en waar mogelijk ook daarbuiten door het demonstreren van de kwaliteit van de jonge Limburgse blaasmuziek. Kijk eens op de Facebookpagina van het Limburgs Jeugdorkest.

 

Het slagwerk dat wordt gebruikt tijdens de concerten, wordt beschikbaar gesteld door Triepels Slagwerk te Geleen.

Bron: Kimfotografeert

Limburgs Jeugdorkest 2017 

Na een aantal prachtige concerten in 2016 maakt de organisatie van het Limburgs Jeugdorkest zich alweer op voor een aantal mooie concerten in het voorjaar en de zomer van 2017. Deze keer zal het Limburgs Jeugdorkest van zich laten horen tijdens het WMC en op het Eurofestival, waarbij uitwisselingen plaatsvinden met jeugdorkesten van over de hele wereld!

Meer weten? 

Bron: Kimfotografeert

Samenstelling orkest 

Het Limburgs Jeugdorkest is samengesteld uit enthousiaste, gedreven en muzikale jongeren die over een speelniveau van minimaal Hafa-C beschikken. Het is een orkest dat in de basis een harmonieorkest vormt dat beperkt wordt aangevuld met bugels en sopraansaxofoons. Muzikanten komen uit de hele provincie en zijn lid van de bij de LBM aangesloten verenigingen. Afhankelijk van het thema van het concert wordt het orkest uitgebreid met een combo.

Dirigent 

De dirigent van het Limburgs Jeugdorkest is Björn Bus, geboren op 15 juli 1980 te Brunssum. Lees meer

Bron: Kimfotografeert

Vorige edities 

2016 

Bekijk hier het Limburgs Jeugdorkest in 2016. Lees meer

2015 

Bekijk hier het Limburgs Jeugdorkest in 2015. Lees meer

2014 

Bekijk hier het Limburgs Jeugdorkest in 2014. Lees meer

2013 

Bekijk hier het Limburgs Jeugdorkest in 2013. Lees meer