Limburgs Jeugd Symfonie Orkest Amikejo zoekt jong muzikaal talent uit de Euregio Maas-Rijn 

Amikejo geeft groot Heiligdomsvaartconcert met Aachener Domchor en Domsingschule

 

Limburgs Jeugd Symfonie Orkest ‘Amikejo’, het grootste jeugd symfonieorkest van de Euregio, zoekt jonge muzikanten voor een speciaal concert op 1 juni 2018. Met zo’n 200 musici op het podium wordt muziek van filmcomponist Ennio Morricone uitgevoerd, de Messe in D-Dur van Carlo Otto Nicolai en de indrukwekkende

‘Orgelsymfonie’ van Camille Saint-Saëns.

 

Een van de hoogtepunten van het concert is de presentatie van een nieuw Heiligdomsvaartlied, gecomponeerd door de Maastrichtse componist Frank Steijns. Bekende solisten als Marjon Lambriks en Frans Kokkelmans verlenen hun medewerking aan dit concert. Amikejo wordt voor dit concert aangevuld met maar liefst honderdzeventig jonge zangers en zangeressen van het Aachener Domchor en de Domsingschule Aachen.

 

Strijkers, blazers en slagwerkers in de leeftijd 12-23 jaar kunnen zich voor dit project aanmelden, waarbij Amikejo onder de bezielende leiding staat van de Belgische dirigent Mark Prils.

 

Wil jij ook meespelen, samen met meer dan 200 andere enthousiaste jeugdige muzikanten? Meld je dan aan via de website www.amikejo.nl (knop: aanmelden). Deelname is gratis.

 

Het concert vindt plaats op 1 juni in de Sint-Lambertuskerk Maastricht, in het kader van de Heiligdomsvaart 2018. Op zaterdag 23 juni 2018 wordt hetzelfde concert nogmaals uitgevoerd in Aken. De repetities vinden plaats in de periode vanaf maart tot en met juni 2018.

 

Vereisten auditie

Je speelniveau is minimaal gelijkwaardig aan het niveau van HAFA C (blazers/slagwerk), Graad C (strijkers) en je bent tussen de 12 en 23 jaar. Voor de auditie wordt je gevraagd een solowerk of deel solowerk naar eigen keuze voor te bereiden. De auditie zal plaats vinden op zondag 4 maart te Maastricht.

 

Aanmelden

Aanmelden voor de audities kan tot 1 maart 2018 via www.amikejo.nl (via knop ‘aanmelden’).

Nieuws