LEF! – nieuwe serie op L1 TV  

Jong muziektalent van LBM krijgt een podium 

De regionale omroep L1 begint zondag 27 december met een nieuwe reeks afleveringen van het programma LEF! Liefde voor (klassieke) muziek en jonge talenten uit de wereld van harmonie en fanfare staan centraal. In iedere uitzending is een winnaar te gast uit de jaarlijkse Finale Jonge Solisten van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM).

 

De serie is wekelijks op zondag te zien op L1 TV om 10:00, 12:00, 14:00, 16:00 en 17:00 uur. Alle afleveringen komen ook op L1.nl/LEF.

 

LEF!, een co-productie van L1 met Omroep Venlo, is opgenomen in de foyer van Theater De Maaspoort in Venlo. Presentator/bariton Sef Thissen praat met de jongeren én met doorgewinterde artiesten over hun passie. In de eerste aflevering zijn te gast zangeres Brigitte Heitzer en de 13-jarige Floren Hendriks, die hoorn speelt bij Harmonie St.-Joseph Sittard.

 

Jonge Solisten

In Limburg zijn een kleine 300 muziekgezelschappen actief, bestaande uit harmonieën, fanfares en brassbands. De LBM, belangenbehartiger van deze verenigingen, organiseert onder meer de jaarlijkse Finale Jonge Solisten.

 

De jonge solisten die dit seizoen in LEF! optreden zijn Len Joris (euphonium, 13 jaar), Sophie Schreurs (klarinet, 17), Camiel Lemmens (hoorn, 16), Rik Heijnen (trompet, 14), Jarred Vossen (saxofoon, 14) en Floren Hendriks (hoorn, 13).

 

Venlonaar Sef Thissen, bekend van Viva Classic Live, ontvangt naast zangeres Brigitte Heitzer nog vijf andere bekende artiesten: operazangeres Fenna Ograjensek, programmamaker Lex Uiting, zangeres/harpiste Iris Kroes (winnaar tweede seizoen The Voice of Holland), singer-songwriter Leonie Meijer en muzikant Tim Akkerman (voorheen Di-rect).

 

Susanne Hardick

Achter de vleugel in LEF! zit iedere week concertpianiste Susanne Hardick. Zij is een allround musicus: soliste, kamermusicus, liedbegeleider, gediplomeerd pedagoge en muziekwetenschapper. Susanne Hardick is ook vaste solist tijdens de concerten van Viva Classic Live in Venlo.

 

philharmonie zuidnederland

De philharmonie zuidnederland werkt ook mee aan de nieuwe tv-serie op L1. In LEF! zijn ensembles uit het orkest te horen. Zij begeleiden de jonge talenten en de andere artiesten. Kunst- en cultuureducatie vindt het orkest van groot belang.

 

LEF! is een project van meerdere partijen (L1, Theater De Maaspoort, Omroep Venlo) en is tot stand gekomen in samenwerking met de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen. Meer informatie over de serie op L1.nl/LEF .

Nieuws