LBM masterclass Slagwerk 

De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen heeft in samenwerking met Martijn Pepels / Heritage Sinfonietta Marcel Serierse gestrikt om een masterclass drums te verzorgen.

 

En wie mag die Marcel Serierse dan wel niet zijn? Let maar eens op!

 

Serierse geldt als een van de beste all-round drummers die Nederland rijk is. Hij speelde met Chaka Kahn, Toots Thielemans, Al Jarreau en vele anderen, en werkte langdurig samen met bijv. Laura Fygi en Ilya Reijngoud. Ook is hij als docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

 

Sla je slag. Sla toe. Maar sla niet door.

Het gaat immers om de harmonie tussen blazers en slagwerk.

 

En dan heb je aan Marcel Serierse een goede, nee, een van de beste! Hij is een drummer die echt weet en aanvoelt wat er nodig is ter ondersteuning van verschillende muziekstijlen. Dat is van onschatbare waarde binnen een orkest.

 

Marcel Serierse verzorgt op zaterdag 10 oktober a.s. van 12.00 tot 15.00 uur in de Oranjerie te Roermond een masterclass drums. Naast aandacht voor de technische beheersing van het instrument, komen timing, tempo en sound aan bod. Ook historisch besef en creativiteit spelen een rol tijdens deze unieke masterclass. En of dat nog niet alles is De masterclass wordt muzikaal aangevuld door een combo bestaande uit studenten van het conservatorium van Maastricht.

 

En jij kan erbij zijn! Tenminste ... als jij:

 

• Slagwerker bent;

• Op zijn minst een A-diploma hebt;

• Na 1999 bent geboren;

• Een filmpje van maximaal 3 minuten instuurt, waarin je je niet alleen van je beste kant laat horen, maar ook vertelt waarom je graag de masterclass wilt volgen.

 

Je presentatiefilmpje kun je sturen naar lbm.blaasmuziek@gmail.com.

Doe dit vóór donderdag 1 oktober 2020.

 

De jury bestaat uit:

 

• Marcel Serierse, all-round top-drummer;

• Martijn Pepels, dirigent en tevens artistiek en zakelijk leider van Heritage Sinfonietta;

• Dorrie Besouw, vice-voorzitter LBM

• Jessica Jansen, bestuurslid LBM

 

Op zondag 4 oktober 2020 worden de winnaars bekend gemaakt.

 

Niet gewonnen, niet getreurd. Onder de inzenders worden drie bioscoopbonnen verloot en bovendien krijgt iedere deelnemer een persoonlijke terugkoppeling. Dus ... je houdt er op z’n minst een goed advies aan over. Meedoen loont dus altijd!

 

Doe mee en veel succes!!!

Nieuws