LBM Jeugdorkest en Sint Rosa Festival 

Op zaterdag 25 augustus presenteert het LBM Jeugdorkest zich voor het eerst met haar nieuwe dirigent Bart Deckers tijdens het Sint Rosa Festival in Sittard (16.00 uur, op de Schootsvelden aan de Haspelsestraat). Tijdens dit festival worden de Schootsvelden en de binnenstad van Sittard omgetoverd tot de wondere wereld van de kermis met diverse attracties en acts: een muziek-, eet-, theater- en kermisfestijn in één! Het concert van het LBM Jeugdorkest staat in het teken van het circus, dus komt dat zien!

 

Het LBM Jeugdorkest is een initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen om jonge, getalenteerde muzikanten bij elkaar te brengen en in een korte voorbereidingstijd een programma op hoog niveau neer te zetten. Het projectorkest is in de basis een harmonieorkest, waarvoor jongeren uit de hele provincie zich kunnen opgeven. Andere doelstellingen van het LBM Jeugdorkest zijn de promotie van de blaasmuziek, het spelen van aansprekende programma’s en daarbij het aanspreken van een publiek dat normaal gesproken niet snel met blaasmuziek in aanraking komt.

 

Het Sint Rosa Festival is een driedaags cultureel festival in Sittard. Dit jaar met een extra feestelijk tintje, aangezien Sittard 775 jaar stad viert. Deze editie vindt van 24 t/m 26 augustus plaats en is gratis toegankelijk. Meer informatie is te vinden op de website van het festival www.sintrosa.nl.

 

Wilt u genieten van dit bijzondere concert? Kom dan op zaterdag 25 augustus naar het Sint Rosa Festival in Sittard! Het LBM Jeugdorkest hoopt u te mogen verwelkomen, zodat u samen met het orkest kunt genieten van de zomer in Limburg. Kijk voor meer informatie op www.lbmblaasmuziek.nl/limburgs-jeugdorkest.

Nieuws