LBM Jeugdorkest 2019 

Algemene informatie

 

Het eerste project voor 2019 was het Galaconcert op zondag 14 april 2019 in samenwerking met Fanfare Eensgezindheid Maasbracht. En op zaterdag 21 september bracht het LBM Jeugdorkest een concert ten gehore in de St. Willibrorduskerk in Obbicht ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Concordia Obbicht.

 

Programma

 

Godspeed!

Veel geluk; goede reis!

 

Godspeed! is niet alleen de titel van het spetterende openingswerk van Stephen Melillo, de betekenis van de titel sluit ook aan op de inhoud van dit concert. Het woord ‘Godspeed’ wordt gebruikt om iemand een goede reis te wensen. Deze reis gaat het LBM Jeugdorkest maken met drie jonge solisten van topkwaliteit. Het LBM Jeugdorkest begeleidt Max Hubens (bastrombone), Maarten Takken (klarinet) en Camiel Lemmens (hoorn) tijdens hun solistische muzikale reis.

 

75 Jaor Vreej

Compositie in opdracht van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen, de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen en het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg geschreven door Christiaan Janssen

 

Christiaan Janssen schreef 75 Jaor Vreej rondom het thema vrede, vrijheid en verbondenheid. De muziekbonden zetten deze compositieopdracht uit om het thema bevrijding een duurzaam karakter te geven. De compositie heeft een multidisciplinair karakter waarin de diverse disciplines (zoals blaasmuziek, percussie en koorzang) vertegenwoordigd zijn. Frans Pollux heeft bij dit muziekwerk een dichterlijke tekst geschreven.

 

Programma

  • Godspeed! - Stephen Mellilo
  • Concertetude - Goedicke - solist Romano Diederen
  • Namasté Rhapsody - Jan van der Roost
  • Basstrombone Concerto (deel 1) - Derek Bourgois - solist Max Hubens
  • Fellini - Johan de Meij - solist Jordi Rouschop
  • 75 jaor Vreej - Christiaan Janssen
  • Tico Tico - Zaquinha de Abreu