LBM Jeugdorkest 

Het LBM Jeugdorkest is een initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) om getalenteerde jongeren met een HaFa C-diploma of hoger, een muzikale uitdaging te bieden door met leeftijdsgenoten op hoog niveau muziek te maken. De doelstelling van het orkest is marketing van de blaasmuziek en muzikale vorming van jonge muzikanten. De LBM wil hiermee de blaasmuziek bij voornamelijk jongeren in Limburg promoten en waar mogelijk ook daarbuiten door het demonstreren van de kwaliteit van de jonge Limburgse blaasmuziek. Kijk eens op de Facebookpagina van het LBM Jeugdorkest.

 

Het slagwerk dat wordt gebruikt tijdens de concerten, wordt beschikbaar gesteld door Triepels Slagwerk te Geleen.

Bron: Kimfotografeert

LBM Jeugdorkest 2020 - geannuleerd 

Op grond van de laatste RIVM maatregelen is het onmogelijk om het project van het LBM Jeugdorkest op 28 november 2020 voor te bereiden en uit te voeren zoals we het voor ogen hebben. Reden dat wij, de Orkestcommissie van het LBM Jeugdorkest in samenspraak met het bestuur van de LBM, hebben besloten om het project op 28 november 2020 in het Cultuurhuis in Landgraaf uit te stellen. Het project zal op een nader te bepalen tijdstip in 2021 alsnog worden uitgevoerd. Zodra er meer en nadere informatie bekend is zullen wij je berichten.

 

Overige projecten verplaatst

Het project met Philharmonie Zuidnederland is verplaatst naar 3 juli 2021 en het project met ScratchJazz is verplaatst naar 3 oktober 2021.

Bron: Kimfotografeert

Samenstelling orkest 

Het LBM Jeugdorkest is samengesteld uit enthousiaste, gedreven en muzikale jongeren die over een speelniveau van minimaal Hafa-C beschikken. Het is een orkest dat in de basis een harmonieorkest vormt dat beperkt wordt aangevuld met bugels en sopraansaxofoons. Muzikanten komen uit de hele provincie en zijn lid van de bij de LBM aangesloten verenigingen.

Dirigent 

De dirigent van het LBM Jeugdorkest is Bart Deckers.

Bron: Huub Tonnaer

Vorige edities 

2019 

Bekijk hier het LBM Jeugdorkest in 2019.

2018 

Bekijk hier het LBM Jeugdorkest in 2018.

2017 

Bekijk hier het LBM Jeugdorkest in 2017.

2016 

Bekijk hier het LBM Jeugdorkest in 2016.

2015 

Bekijk hier het LBM Jeugdorkest in 2015.

2014 

Bekijk hier het LBM Jeugdorkest in 2014.