LBM Jeugdorkest

LBM Jeugdorkest 

Het LBM Jeugdorkest is een initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen om jonge, getalenteerde muzikanten uit de hele provincie bij elkaar te brengen en in een korte voorbereidingstijd een programma op hoog niveau neer te zetten. Deze verdere ontwikkeling van hun talent kunnen ze vervolgens weer meenemen naar hun eigen muziekvereniging. Andere doelstellingen van dit projectorkest zijn de promotie van de blaasmuziek en daarbij het aanspreken van een publiek dat normaal gesproken niet snel met blaasmuziek in aanraking komt. Een uitvoering van het LBM Jeugdorkest staat garant voor interessante concertprogramma’s gebracht met veel speelplezier en een aanstekelijke energie voor muzikanten en publiek!

Samenstelling orkest 

Het LBM Jeugdorkest is in de basis een harmonieorkest dat beperkt wordt aangevuld met bugels en sopraansaxofoons. Het is samengesteld uit enthousiaste, gedreven en muzikale jongeren die over een speelniveau van minimaal Hafa-C beschikken. Jongeren vanaf 15 jaar en lid zijn van de bij de LBM aangesloten verenigingen kunnen zich opgeven.

Dirigent 

Sinds 2018 is Bart Deckers de dirigent van het LBM Jeugdorkest.

Bron: Huub Tonnaer

Bron: Hub Tonnaer

Organisatie 

De orkestcommissie bestaat uit een viertal orkestleden, een viertal vrijwilligers namens de LBM en de dirigent. Verder kan worden teruggevallen op de ondersteuning door de vaste projectmedewerkers vanuit de Stichting Klankkleur Limburg.

Projecten 

Zodra er meer bekend is over nieuwe projecten zullen wij dit delen via deze website en de social media pagina’s van de LBM. Volg ons daarvoor op Facebook en Instagram.

 

Beluister het LBM Jeugdorkest ook op YouTube via het kanaal LBMblaasmuziek!

Vorige edities 

2022 

Bekijk hier het LBM Jeugdorkest in 2022.

2021 

Bekijk hier het LBM Jeugdorkest in 2021.

2019 

Bekijk hier het LBM Jeugdorkest in 2019.

2018 

Bekijk hier het LBM Jeugdorkest in 2018.

2017 

Bekijk hier het LBM Jeugdorkest in 2017.

2016 

Bekijk hier het LBM Jeugdorkest in 2016.

2015 

Bekijk hier het LBM Jeugdorkest in 2015.

2014 

Bekijk hier het LBM Jeugdorkest in 2014.