LBM Jeugdorkest 

Het LBM Jeugdorkest is een initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen om jonge, getalenteerde muzikanten bij elkaar te brengen en in een korte voorbereidingstijd een programma op hoog niveau neer te zetten. Het projectorkest staat onder leiding van Bart Deckers en is in de basis een harmonieorkest, aangevuld met bugels en sopraansaxofoon. Jongeren uit de hele provincie kunnen zich opgeven. Andere doelstellingen van het LBM Jeugdorkest zijn de promotie van de blaasmuziek, het spelen van aansprekende programma’s en daarbij het aanspreken van een publiek dat normaal gesproken niet snel met blaasmuziek in aanraking komt.

Samenstelling orkest 

Het LBM Jeugdorkest is samengesteld uit enthousiaste, gedreven en muzikale jongeren die over een speelniveau van minimaal Hafa-C beschikken. Het is een orkest dat in de basis een harmonieorkest vormt dat beperkt wordt aangevuld met bugels en sopraansaxofoons. Muzikanten komen uit de hele provincie en zijn lid van de bij de LBM aangesloten verenigingen.

Dirigent 

De dirigent van het LBM Jeugdorkest is Bart Deckers.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Huub Tonnaer

Bron: Huub Tonnaer

LBM Jeugdorkest 2021– Summon the Heroes 

In het najaar van 2021 kon het LBM Jeugdorkest (LBM JO) van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen na twee jaar van stilte eindelijk weer van zich laten horen. Op 7 november verzorgde het orkest bestaande uit Limburgse jongeren onder leiding van Bart Deckers het slotconcert van de LBM-dag in Heerlen. Er werd een programma gespeeld rond het thema ‘Amerika’; met muziek van John Williams, Leonard Bernstein, W. Francis McBeth en Charles Ives. Daarnaast werd het ‘T-Bone Concerto’ van Johan de Meij voor orkest en trombone uitgevoerd. Solist was de trombonist Jeffrey kant, hij studeerde o.a. aan het Conservatorium van Amsterdam. Als remplaçant heeft Jeffrey gespeeld in diverse professionele orkesten, sinds 2015 is hij vast lid van het Nieuw Trombone Collectief en solotrombonist van het WDR Symfonieorkest in Keulen (D).

Amerika

In het concert van het LBM JO tijdens de LBM Blaosmuziek-daag stonden verschillende Amerikaanse werken centraal staan.

 

Programma

- Slava! | Leonard Bernstein

- T-Bone Concerto | Johan de Meij - solist Jeffrey Kant

- Masque | W. Francis McBeth

- Variations on America | Charles Ives

- Bolivar | Eric Cook - solist Jeffrey Kant

- Summon the Heroes - solist Romano Diederen

- The Stars and Stripes Forever | John Philip Sousa

 

Beluister opnames van de muziekwerken via deze playlist op Spotify.

Jeffrey Kant 

Jeffrey Kant is geboren op 13 juli 1992 in Sleeuwijk (NB). Na de vooropleiding aan het Rotterdams Conservatorium startte hij hier in 2010 als eerstejaars student Klassiek Trombone. In september 2011 verhuisde Jeffrey met zijn docenten mee naar het Conservatorium van Amsterdam, waar hij op 25 juni 2014 zijn bachelordiploma behaalde en werd toegelaten tot de masterstudie. Na een succesvolle auditie in mei 2015 is Jeffrey sinds augustus van dat jaar werkzaam als Solotrombonist bij het WDR Symfonieorkest in Keulen (D). Ook is hij sinds juni 2015 vast lid van het Nieuw Trombone Collectief. Als remplaçant heeft Jeffrey gespeeld in professionele orkesten. In 2013 eindigde hij in de halve finale van de Internationaler Aeolus Bläserwettbewerb, welke tevens de finale van de trombones was. In 2015 won Jeffrey in Valencia de ITA Quartet Competition als lid van het Atlantic Trombone Quartet. Beluister Jeffrey ook op zijn eigen YouTube-kanaal.

Vorige edities 

2019 

Bekijk hier het LBM Jeugdorkest in 2019.

2018 

Bekijk hier het LBM Jeugdorkest in 2018.

2017 

Bekijk hier het LBM Jeugdorkest in 2017.

2016 

Bekijk hier het LBM Jeugdorkest in 2016.

2015 

Bekijk hier het LBM Jeugdorkest in 2015.

2014 

Bekijk hier het LBM Jeugdorkest in 2014.