LBM Concertconcoursen 2017 - Ook dit jaar live te volgen via Blaasmuziek TV 

Op zondag 22 oktober a.s. van 13.00-22.30 uur vinden de jaarlijkse LBM Concertconcoursen plaats. Harmonieën, fanfares en een brassband uit verschillende divisies en secties zullen die dag in TheaterHotel De Oranjerie (Kloosterwandplein 12-16) in Roermond hun beste klanken ten gehore te brengen voor jury en publiek. De concoursdag is tevens live te volgen via Blaasmuziek TV en L1 Radio.

 

De concertconcoursen, die sinds 1951 door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) worden georganiseerd, leveren een belangrijke bijdrage aan het hoge kwalitatieve niveau waarop de Limburgse muziekkorpsen functioneren. Een van de belangrijkste doelstellingen van deze muziekwedstrijden is lidverenigingen de mogelijkheid bieden om hun muzikale niveau te peilen. Op basis van hun optreden maakt een deskundige jury een rapport met aanwijzingen waarmee zij hun muzikale kwaliteiten verder kunnen verbeteren. De jury bestaat dit jaar uit de dirigenten Luuk Tuinstra en Dick Bolt en componist Rob Goorhuis. De organisatie van de concertconcoursen is in handen van de LBM met ondersteuning van Muziekvereniging St.-Caecilia uit America.

 

Ook dit jaar worden alle concerten op zondag 22 oktober live gestreamd via www.blaasmuziektv.nl. Zo kan dus iedereen thuis (of waar dan ook ter wereld) genieten van de prachtige muziekoptredens en de spanning rondom de uitslagen. Blaasmuziek TV is het audiovisuele internetkanaal van de Koninklijke Nederlands Muziek Organisatie (KNMO), in samenwerking met de LBM en L1. Vanaf 17.00 uur zijn de LBM Concertcoursen overigens ook live te volgen via L1 Radio.

 

De entreeprijs voor de LBM Concertconcoursen bedraagt € 9,- per persoon (incl. programmaboekje). Toegangskaarten zijn op de dag zelf verkrijgbaar aan de kassa. Kijk voor meer informatie en het programma op de website. Op deze website worden op 22 oktober ook de uitslagen bekendgemaakt.

Nieuws