L1 en LBM lanceren blaasmuziekfonds  

De regionale omroep L1 en de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) gaan samen projecten ontwikkelen om de cultuur van harmonie- en fanfareverenigingen nog meer zichtbaar te maken.

 

Om de projecten te financieren hebben beide partijen budget gereserveerd voor een blaasmuziekfonds (in totaal € 100.000,-). Uit het fonds worden blaasmuziekinitiatieven gefinancierd die L1 via al haar kanalen (radio, tv, online) bij het publiek brengt.

 

Het bijzondere aan deze samenwerking is dat verenigingen en individuen zelf ideeën kunnen aandragen waarmee de blaasmuziek in de kijker wordt gezet.

 

Omroep en muziekbond werken al samen bij het realiseren van de succesvolle tv-serie LEF!, waarin jong hafa-talent een podium krijgt. L1 maakt daarnaast het maandelijkse tv-programma Blaaskracht en op radio iedere zondag een speciale muziekavond van 18.00 tot 21.00 uur.

 

Noël Lebens, voorzitter van de LBM: “Binnen de LBM zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe wegen om de blaasmuziek te versterken. Naast onze vertrouwde activiteiten biedt het blaasmuziekfonds nieuwe mogelijkheden. Geen dichtgetimmerde regeling, maar een muzikale kansengenerator!”.

 

Leo Hauben, hoofdredacteur van L1: “Als omroep zijn we altijd op zoek naar interessante verhalen. Natuurlijk laten we ook concert-opnames horen en zien, maar nog mooier vinden we verhalen uit de wereld van de blaasmuziek. Bijvoorbeeld over jonge talenten, bijzondere verenigingsactiviteiten of cross-over projecten.”

 

De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) is de provinciale overkoepelende organisatie voor de blaasmuzieksector. Ongeveer 280 korpsen, bestaande uit harmonieën, fanfares, brassbands en blaaskapellen, zijn aangesloten bij de LBM. Met ruim 25.000 enthousiaste amateurs is de LBM de grootste muziekorganisatie van Limburg.

 

De LBM organiseert, naast een aantal jaarlijkse activiteiten, zoals de dirigentenworkshop De Maestro, de Concertconcoursen en de Finale Jonge Solisten, diverse projecten. Vaak gebeurt dit in samenwerking met muzikale partners en andere culturele instellingen.

Nieuws