L1 en LBM geven ruim baan aan jong muzikaal talent  

Jonge talenten uit Limburgse harmonieën en fanfares staan de komende tijd centraal in de tv-serie LEF!. De eerste van zes nieuwe afleveringen is op zondag 24 december te zien op L1 TV. LEF! is een samenwerkingsproject van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) en de regionale omroep L1. Iedere aflevering ontvangt presentator/bariton Sef Thissen bij hem thuis een jong talent, samen met een bekende Nederlander of Limburger. Liefde voor (klassieke) muziek staat steeds centraal. De jonge talenten zijn allemaal winnaars – in hun divisie – van de jaarlijkse Finale Jonge Solisten van de LBM.

 

Dit jaar gaat het om:

- Cas Limpens uit Nuth (kleine trom, Kon. Erk. Fanfare St. Caecilia Wijnandsrade)

- Cailean Paas uit Koningsbosch (dwarsfluit, Harmonie St. Cecilia Koningsbosch)

- Lynn Tijssen uit Genhout (hoorn, Fanfare St. Antonius Genhout)

- Janneke Hermans uit Ohé en Laak (dwarsfluit, Harmonie St. Caecilia Ohé en Laak)

- Nina Smeets uit Hoensbroek (dwarsfluit, Harmonie St. Caecilia Hoensbroek)

- Camiel Lemmens uit Grevenbicht (hoorn, Kon. Harmonie Aurora Grevenbicht)

 

De andere gasten zijn musicalster Renée van Wegberg, zanger Marco Roelofs (voorheen De Heideroosjes), acteur Huub Stapel, zanger Dennie Christian, zangeres Shirma en dirigent Jan Cober.

 

Concertpianiste Susanne Hardick zit iedere week aan de vleugel in LEF! om samen met de deelnemers muziek te maken. Zij is een allround musicus: soliste, kamermusicus, liedbegeleider, gediplomeerd pedagoge en muziekwetenschapper.

 

LEF! is vanaf 24 december a.s. zes weken lang te zien op L1 TV op zondagen om 10:00, 12:00, 14:00, 16:00 en 17:00 uur. Daarna worden de afleveringen herhaald t/m zondag 18 maart (m.u.v. carnavalszondag), eveneens op bovengenoemde tijdstippen. Alle afleveringen komen ook op www.L1.nl/LEF te staan.

Nieuws