Inschrijven voor LBM Jeugdorkest 2019  

Na succesvolle projecten in 2018 starten in maart 2019 de eerste repetities voor het nieuwe project ‘Godspeed!'. Wil jij samen met 50 andere jonge muzikanten een aantal mooie concerten neerzetten? Bekijk het programma en schrijf je in. Aanmelden kan nog enkele dagen.

Op zondag 14 april 2019 staat een galaconcert met Fanfare Eensgezindheid Maasbracht op het programma.

 

En op zaterdag 21 september 2019 brengt het LBM Jeugdorkest een concert ten gehore in de St. Willibrorduskerk in Obbicht ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Concordia Obbicht.

 

Programma

Godspeed

Veel geluk; goede reis

 

Godspeed! is niet alleen de titel van het spetterende openingswerk van Stephen Melillo, de betekenis van de titel sluit ook aan op de inhoud van dit concert. Het woord ‘Godspeed’ wordt gebruikt om iemand een goede reis te wensen. Deze reis gaat het LBM Jeugdorkest maken met drie jonge solisten van topkwaliteit. Het LBM Jeugdorkest begeleidt Max Hubens (bastrombone), Maarten Takken (klarinet) en Camiel Lemmens (hoorn) tijdens hun solistische muzikale reis.

 

De 4-delige suite Tierra Mítica van Bernardo Adam Ferrero maakt het programma compleet. De Spanjaard geldt als één van de beste hedendaagse componisten voor harmonieorkesten. Het LBM Jeugdorkest zal enkele delen uit deze suite spelen.

 

Hiermee bestaat het concertprogramma uit muziek van Engelse, Spaanse, Duitse en Amerikaanse componisten met elk hun eigen stijl. Reden te meer om je aan te melden voor dit bijzondere concert! Bekijk hier het volledige programma.

 

Over het LBM Jeugdorkest

Het LBM Jeugdorkest is een initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen om jonge, getalenteerde muzikanten bij elkaar te brengen en in een korte voorbereidingstijd een programma op hoog niveau neer te zetten. Het projectorkest is in de basis een harmonieorkest, waarvoor jongeren uit de hele provincie zich kunnen opgeven. Andere doelstellingen van het LBM Jeugdorkest zijn de promotie van de blaasmuziek, het spelen van aansprekende programma’s en daarbij het aanspreken van een publiek dat normaal gesproken niet snel met blaasmuziek in aanraking komt.

Nieuws