GEANNULEERD | Innovatief project van het LBM Jeugdorkest bij het Wereld Muziek Concours in Kerkrade! 

Komende zomer zal het LBM Jeugdorkest op één dag twee totaal verschillende optredens geven op het Wereld Muziek Concours

Dirigentencursus en Fringe Festival 

Het uit Limburgse jongeren bestaande orkest zal op 15 juli praktijkorkest zijn voor de dirigentencursus, waarbij symfonische bewerkingen voor blaasorkest gespeeld worden. Daarnaast zal op diezelfde dag bij het Fringe Festival van het Wereld Muziek Concours (WMC) een optreden worden gegeven met Nederlandse muziekprijs-winnaar Dominique Vleeshouwers, Zwaan-winnaar Redouan “Redo” Ait Chitt en enkele breakdancers. Het heeft alle elementen in zich voor een bijzondere cross-over in de blaasmuziek en voor een interessant muzikaal experiment: Breakin' Harmony.

Het orkest 

Speciaal voor het WMC zal het LBM Jeugdorkest in samenwerking met VLAMO Limburg uit Vlaanderen omgevormd worden tot een ‘groot-Limburgs’ jongerenorkest. Zo kunnen jeugdige muzikanten uit Nederlands- én Belgisch-Limburg deelnemen. Beide Limburgen, bekend om hun hoogstaande blaasorkesten, ontmoeten elkaar in één projectorkest. Het orkest is een harmonieorkest aangevuld met bugels en sopraansaxofoons en staat onder leiding van Bart Deckers.

Muzikanten tussen 15 en 35 jaar die minimaal HaFa-C niveau of een middelbare graad muziekacademie hebben kunnen zich tot 15 mei aanmelden.

Deelname 

Het WMC-project van het LBM Jeugdorkest bestaat uit vier repetities, een try-out concert op 3 juli in Landgraaf en twee optredens bij het WMC in Kerkrade op 15 juli. De volledige planning staat onderaan dit bericht. We zijn ons bewust dat vrijdag 15 juli kan vallen in een lesweek, hertentamenweek of tijdens andere schoolse activiteiten. Het is in veel gevallen mogelijk om hier vrij voor te vragen, daarin kunnen wij jullie ondersteunen. Meld het bij de orkestcommissie of via het aanmeldformulier en wij zullen je een aanvraag bijzonder schoolverlof doen toekomen.

Repetities en uitvoeringen 

Zondag 29 mei

13.30 - 17.00 uur

Repetitie

Zaal Lei van Naer

Lisweg 8 Pey-Echt

Maandag 6 juni

10.00 - 16.00 uur

Repetitie-dag

Zaal Lei van Naer

Lisweg 8 Pey-Echt

Zondag 26 juni

13.30 - 17.00 uur

Repetitie

Zaal Lei van Naer

Lisweg 8 Pey-Echt

Zaterdag 2 juli

19.30 - 22.30 uur

Repetitie

Cultuurhuis Landgraaf

Veldstraat 21 Landgraaf

Zondag 3 juli

15.45 - 18.30 uur

Try-out concert

Cultuurhuis Landgraaf

Veldstraat 21 Landgraaf

Vrijdag 15 juli

10.00 - 19.00 uur

WMC Kerkrade

De foto boven aan deze pagina is gemaakt door Weert de Gekste