Initiatieven ten tijde van corona 

Het coronavirus legt de hele samenleving lam. De gezondheidszorg moet alle zeilen bijzetten, de economie piept en kraakt en sociaal-maatschappelijk zijn we geïsoleerd. Ook het culturele verenigingsleven lijdt onder deze crisis. Verenigingsactiviteiten zijn tot nader order afgelast.

 

We zullen in de komende periode naar bevinden handelen wat betreft onze activiteiten en komen eventueel met alternatieve oplossingen. Waar nodig afgestemd in KNMO-verband.

 

Desondanks ontstaan in deze roerige tijd ook nieuwe initiatieven. Zie hieronder enkele noemenswaardige initiatieven (deze lijst wordt regelmatig geupdate).

Nationale Online Open Solistenwedstrijd 

Je wilde iedereen laten horen wat je in je mars had met jouw muziekstuk. Bij het concert, concours of andere gelegenheid. Nu gaat het vanwege het coronavirus niet door. Jammer van het vele oefenen. Maar KNMO Klankwijzer biedt je met de Nationale Online Open Solistenwedstrijd de kans om je solo toch voor een groot publiek te spelen!

Landelijke Kindermuziekweek 

Van 27 maart t/m 5 april vindt de tweede editie van de landelijke Kindermuziekweek plaats. Vanwege de huidige situatie, waarbij alle voorstellingen en concerten zijn afgelast, vindt de Kindermuziekweek online plaats. Muzikale activiteiten voor kinderen van 0 t/m 12 jaar, gewoon in de huiskamer!

De Muziekwedstrijd 

Omdat juist nu muziek onmisbaar is en ons extra plezier brengt, start het Prinses Christina Concours een extra editie van De Muziekwedstrijd. Bij deze editie mogenalle kinderen en jongeren van 4 tot en met 19 jaar meedoen!Je kunt een filmpje inzenden tot en met 10 mei. Doe mee en laat je horen!

Nieuws