Horst aan de Maas in de ban van rockopera Tommy  

In 2019 viert de gemeente Horst aan de Maas haar 800-jarig bestaan. Speciaal voor deze gelegenheid wordt de legendarische rockopera Tommy van The Who gearrangeerd én hertaald in het plaatselijk dialect. Onder de naam ‘Tommy in ’t plat’ vinden op 24, 25 en 26 mei 2019 drie voorstellingen plaats in de Mèrthal in Horst i.s.m. Koninklijke Harmonie van Horst. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.rockoperatommyhorst.nl.

 

Koninklijke Harmonie van Horst

De 80-koppige Koninklijke Harmonie van Horst, een rockband bestaande uit 5 Horster muzikanten én 12 vocalisten afkomstig uit de gemeente Horst aan de Maas: alles bij elkaar zullen er eind mei bijna 100 musici op het podium staan. Het initiatief voor deze samenwerking komt van bassist Joep Vullings en klarinettiste Josien Vermeeren, die elkaar vonden in een gezamenlijke liefde voor de rockopera Tommy van The Who. Beiden vanuit een andere achtergrond: Joep is vooral fan van het oorspronkelijke album en de ‘Live at Leeds’-versie, terwijl Josien opgroeide met de klassieke variant van de rockopera door het London Symphony Orchestra.

 

Rock en blaasmuziek

De twee werelden van rock en blaasmuziek met elkaar verenigd, dát is wat er eind mei in Horst aan de Maas staat te gebeuren. De muziek is speciaal voor dit evenement gearrangeerd door Jesse Passenier, die in 2017 de Rogier van Otterloo Award voor meest veelbelovende componist ontving. Extra bijzonder is dat de complete rockopera is hertaald in de verschillende dialecten van Horst aan de Maas, waarbij iedere vocalist in zijn/haar eigen dialect zingt.

 

Musici uit de gemeente Horst aan de Maas

De line-up bestaat uit zangers en zangeressen met hun roots in Horst aan de Maas die hun sporen in de muziekwereld ruimschoots hebben verdiend. Zo neemt zanger Roy Verbeek (bekend van onder andere Pigtail en zijn samenwerking met Guido’s Orchestra) de titelrol op zich en is Musical Award-winnares Renée van Wegberg te zien en horen als de Acid Queen.

 

De voorstelling op zaterdag 25 mei is al uitverkocht.

Nieuws