Het verdriet van carnaval (en vastelaovend) 

De documentairemakers van Van Osch Films werken aan het verdriet van Carnaval, een documentaire over de ziel van Carnaval & Vastelaovend en het verdriet dat het niet doorging afgelopen voorjaar. Ze willen dat de film méér dan alleen een film is: harmonieorkesten worden uitgedaagd om deze documentaire live te gaan begeleiden. Filmconcerten dus! Daarvoor wordt een spannend filmmuziekstuk geschreven door componist Jesse Passenier (www.jessepassenier.com) uit Maastricht.

 

Zowel Koninklijke Harmonie St. Cecilia Tegelen, de Muziekvereniging Groenlo als de Koninklijke Harmonie ‘s-Hertogenbosch gaan de film live begeleiden. 17 november is de première in Den Bosch. Groenlo en Tegelen volgen in februari. Dit worden vast prachtige avonden met een spannende combinatie van twee werelden. Maar zou het niet prachtig zijn als dit op meer plekken in het Zuiden gaat gebeuren?

 

Informatie

Er is al een korte documentaire gemaakt en uitgezonden op NPO2 over Den Bosch. De link naar die film vindt u hier: www.vanoschfilms.nl/docs/het-verdriet-van-carnaval. Voor de lange documentaire is ook in Groenlo en Tegelen gefilmd. De compositie zal c.a. 30 minuten duren en de partituren zijn dit najaar beschikbaar. Kosten voor de uitvoeringen worden terugverdiend door de kaartverkoop. Daarvan wordt ook een stukje gereserveerd voor een bijdrage aan de vereniging. Er zijn dus géén kosten mee gemoeid voor de harmonie.

 

Wilt u deze bijzondere muzikale filmavond (of filmische muziekavond) op uw repertoire zetten?

 

Bel dan met: Van Osch Films / Matthijs Kösters, Frank van Osch / 073 6414181 / www.vanoschfilms.nl.

Nieuws