Harmonie Kunst Door Oefening Maastricht (KDO) zoekt dirigent 

Harmonie Kunst Door Oefening Maastricht (KDO) zoekt per 1 februari 2018 een dirigent voor harmonieorkest (m/v)

 

KDO is een vereniging met ca 80 leden, die is opgericht in 1901 en bestaat uit een harmonieorkest, een drumband en een leerlingenensemble. Het orkest telt momenteel ongeveer 50 muzikanten. Het niveau van de muzikanten varieert tussen HaFa A- en ruim D-niveau. Gemiddeld geeft de harmonie 6-8 concerten per jaar en neemt ze deel aan marswedstrijden, processies, heiligdomsvaart, reuzenstoet, et cetera. De vaste repetitieavond van het harmonieorkest is op donderdagavond van 19.45 – 21.45 uur.

 

Binnen KDO is het spelen op niveau belangrijk, maar stelt de vereniging het met plezier en in harmonie musiceren van aantrekkelijke muziek, voor zowel muzikanten als toehoorders, boven deelname aan concoursen.

 

KDO wil door middel van muzikale optredens betrokken zijn bij de stad Maastricht. Ze streeft naar een aanpak waarbij vernieuwing en samenwerking centraal staan en wil een harmonie zijn waarin elke muzikant zich sociaal en muzikaal thuis voelt. De leden zijn actief betrokken en vormen bewust samen de harmonie.

 

Voor meer informatie kijk op de website: www.kunstdooroefening.nl.

Nieuws