Dirigent Fried Dobbelstein neemt afscheid van Harmonie St. Cecilia Mheer  

Op zondag 2 december brengt de Koninklijke Harmonie St. Cecilia van Mheer onder leiding van dirigent Fried Dobbelstein, samen met Harmonie St. Petrus en Paulus Wolder-Maastricht, onder leiding van Matty Cilissen, een groots jubileumconcert in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht onder de titel Mheer meets Wolder.

Na 30 jaar komt er een einde aan een intense en succesvolle samenwerking met veel muzikale hoogtepunten. Het is het laatste grote concert buiten Mheer, waarin Fried Dobbelstein de muzikale leiding heeft over 'zijn harmonie'.

 

Op het programma staat The Lord of the Rings, Two Bone Concerto en Extreme Make-Over. Als solisten treden Jan Smets en Lode Smeets op, beiden virtuozen op trombone. De presentatie is in handen van Ab Nieuwdorp, presentator van De Klassieken op Radio 4.

 

De Koninklijke Harmonie van Mheer zal de eerste symfonie van Johan de Meij, The Lord of the Rings, in zijn geheel uitvoeren. De compositie is gebaseerd op de gelijknamige trilogie van J.R.R. Tolkien. De symfonie bestaat uit vijf afzonderlijke delen, die ieder een figuur of een belangrijke episode uit het boek illustreren.

 

Locatie: Theater aan het Vrijthof Maastricht.

Aanvangstijd: 15.30 uur.

 

Entreekaarten voor dit jubileumconcert kosten 15 euro en kunnen o.a. besteld worden via www.harmoniemheer.nl.

Via de UITbalie van het Theater bedraagt de prijs van een ticket 16,50 euro. Reserveren kan via www.theateraanhetvrijthof.nl of telefonisch 043-3505555.

 

Officiële afscheid van Fried Dobbelstein

Het officiële afscheid van dirigent Fried Dobbelstein vindt plaats tijdens het Nieuwjaarsconcert op zondag 13 januari 2019 in de Harmoniezaal tegenover de kerk in Mheer.

Aanvangstijd is 14.30 uur.

Tijdens dit concert wordt zijn opvolger Bart Deckers uit Boukoul voorgesteld. Hij begint met zijn werkzaamheden op donderdag 17 januari 2019.

Nieuws