Dirigent 

Bart Deckers 

Bart Deckers begon zijn muzikale carrière als trombonist bij Harmonie Amicitia te Boukoul. Zijn tromboneleraar was Ger Reijnders. Op vijftienjarige leeftijd maakte hij de overstap naar tuba en werd Rob Geurts zijn docent. Nadat hij zijn MBO-opleiding Sociaal Pedagogisch Werk had afgerond, ging hij naar het Artez Conservatorium te Enschede alwaar hij studeerde bij hoofdvakdocent Joost Smeets. Gelijktijdig studeerde hij ook aan het Mozarteum te Salzburg bij prof. Andreas Hofmeir. In 2009 studeerde hij cum laude af.

 

Na zijn tubastudie is hij begonnen aan de opleiding HaFaBra-directie bij Fried Dobbelstein. Deze studie heeft hij in september 2013 met goed gevolg afgerond. Masterclasses heeft hij gevolgd bij o.a. Jan Cober, Alex Schillings en Maurice Hamers. In 2017 heeft bij Nederland mogen vertegenwoordigen tijdens de WMC Conducting Competition

 

Bart Deckers remplaceerde bij o.a. het Orkest van het Oosten (Nederlands symfonieorkest), het Sinfonieorchester Aachen, Mozarteum Orchester, het Residentie Orkest en philharmonie zuidnederland, en hij speelde in het Nationaal Jeugd Orkest. Verder heeft hij onder grote dirigenten mogen musiceren, zoals Jaap van Zweden, Sir. Simon Russle Davis, Neeme Järvi en Michel Tabchnik. Ook heeft hij verschillende solo-optredens mogen verzorgen met o.a. Harmonie St. Michaël Thorn en JungeBläserPhilharmonie NRW.

 

Met de ervaringen die hij opdeed en doet in de symfonische wereld dirigeert hij actief in de HaFaBra-muziekwereld. Momenteel is hij dirigent van Fanfare Eendracht Dieteren, Harmonie St. Joseph 1880 Weert, Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide, Fanfare Monte Corona Kronenberg en Evertsoord en Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer. Tevens is hij sinds 2018 dirigent van het LBM Jeugdorkest.

 

www.bartdeckers.nl

Bron: Huub Tonnaer