Concertconcoursen 2020 

De Concertconcoursen 2020 staan voor 1 november a.s. gepland. Maar het kabinetsbesluit van 21 april en het gegeven dat een goede voorbereiding hierdoor onmogelijk is, heeft de LBM doen besluiten om de Concertconcoursen 2020 te annuleren.

 

Welke concoursmuziek klinkt er in 2021?

 

Sinds 1951 organiseert de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) de Concertconcoursen. Een belangrijk moment voor Limburgse muziekverenigingen om hun kwalitatieve niveau te laten meten door een jury. Maar door een veranderende tijdsgeest en diverse ontwikkelingen in het verenigingsleven heeft de LBM dit evenement onder de loep genomen. Vanaf 2021 worden de Concertconcoursen dan ook in een nieuw jasje gestoken.

 

In 2021 worden de LBM Concertconcoursen opgesplitst in een voorjaars- én najaarsconcours. Op zaterdag 17 en zondag 18 april vindt het voorjaarseditie in Theater De Maaspoort in Venlo plaats. Op zondag 7 november wordt het najaarsevenement in Parkstad Limburg Theaters Heerlen georganiseerd. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de wens van verenigingen om ook buiten het najaar en in andere theaters op concours te kunnen gaan.

 

Inschrijven voor deze concoursedities is mogelijk via de website. Aanmelden voor deelname in april is mogelijk tot 1 november 2020. Voor deelname in november kan ingeschreven worden tot 15 januari 2021.

 

Naast deze Concertconcoursen staan beide weekenden geheel in het teken van de blaasmuziek. Diverse activiteiten worden gebundeld om twee krachtige weekenden vol muziek en verenigingen te realiseren in 2021. Meer informatie hierover wordt via de website en de nieuwsbrief van LBM verspreid.

Nieuws