Concertconcoursen 

De concertconcoursen, die sinds 1951 door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) worden georganiseerd, leveren een belangrijke bijdrage aan het hoge kwalitatieve niveau waarop de Limburgse muziekverenigingen functioneren. Doel van deze muziekwedstrijden is lidverenigingen de mogelijkheid te bieden om hun muzikale niveau te peilen. De deelnemende lidverenigingen krijgen een rapport dat door een deskundige jury wordt samengesteld en waar aanwijzingen instaan waarmee de muzikale prestaties verbeterd kunnen worden. De concertconcoursen vinden jaarlijks plaats gedurende twee weekenden in oktober.

Concertconcoursen 2021 

Sinds 1951 organiseert de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) de Concertconcoursen. Een belangrijk moment voor Limburgse muziekverenigingen om hun kwalitatieve niveau te laten meten door een jury. Maar door een veranderende tijdsgeest en diverse ontwikkelingen in het verenigingsleven heeft de LBM dit evenement onder de loep genomen. Vanaf 2021 worden de Concertconcoursen dan ook in een nieuw jasje gestoken. In 2021 worden de LBM Concertconcoursen opgesplitst in een voorjaars- én najaarsconcours.

 

Op zaterdag 17 april (met als uitwijkdatum zondag 18 april) staat de voorjaarseditie in Theater De Maaspoort in Venlo gepland. Door de coronacrisis en het gegeven dat een goede concoursvoorbereiding hierdoor onmogelijk is, hebben ons doen besluiten om de voorjaarseditie van de Concertconcoursen 2021 te annuleren.

 

Op zondag 7 november (met als uitwijkdatum zaterdag 6 november) wordt het najaarsevenement in Parkstad Limburg Theaters Heerlen georganiseerd. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de wens van verenigingen om ook buiten het najaar en in andere theaters op concours te kunnen gaan. Ook voor deze editie geldt dat de LBM verantwoordelijk is voor de indeling van het concours.

Reglementen 

Livestream Concertconcoursen 2019 

De weg naar de Concertconcoursen 

Emil Szarkowicz dook de afgelopen jaren in aanloop naar de LBM Concertconcoursen in de wereld van harmonie en fanfare (hafa). Hij ging op zoek naar het geheim van de tomeloze inzet van gepassioneerde musici. Alle afleveringen van 2017, 2018 en 2019 zijn via L1 terug te bekijken.

Vorige edities 

2019 

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2019.

2018 

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2018.

2017 

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2017.

2016 

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2016.

2015 

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2015.

2014 

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2014.