Concertconcoursen 

De concertconcoursen, die sinds 1951 door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) worden georganiseerd, leveren een belangrijke bijdrage aan het hoge kwalitatieve niveau waarop de Limburgse muziekverenigingen functioneren. Doel van deze muziekwedstrijden is lidverenigingen de mogelijkheid te bieden om hun muzikale niveau te peilen. De deelnemende lidverenigingen krijgen een rapport dat door een deskundige jury wordt samengesteld en waar aanwijzingen instaan waarmee de muzikale prestaties verbeterd kunnen worden.

Concertconcoursen 2021 

Vanwege de coronacrisis en het gegeven dat een goede concoursvoorbereiding hierdoor onmogelijk is, hebben ons doen besluiten om zowel de voorjaarseditie als de najaarseditie van de Concertconcoursen 2021 te annuleren.

 

Op zondag 7 november 2021 wordt er een alternatief najaarsevenement in Parkstad Limburg Theaters Heerlen georganiseerd. Meer informatie hierover volgt.

Concertconcoursen 2022 

Op zaterdag 9 april (met als uitwijkdatum zondag 10 april) vindt de voorjaarseditie van de Concertconcoursen plaats in Theater De Maaspoort in Venlo.

 

Op zondag 6 november (onder voorbehoud) vindt de najaarseditie van de Concertconcoursen plaats. Locatie volgt nog.

 

Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de wens van verenigingen om ook buiten het najaar en in andere theaters op concours te kunnen gaan. Ook voor deze editie geldt dat de LBM verantwoordelijk is voor de indeling van het concours.

 

Jury aan Huis of deelname aan het Wereld Muziek Concours 2022 (i.v.m. erkenning concoursdeelname volgens het landelijk reglement) kunt u aanmelden via onderstaande button.

Reglementen 

Livestream Concertconcoursen 2019 

De weg naar de Concertconcoursen 

Emil Szarkowicz dook de afgelopen jaren in aanloop naar de LBM Concertconcoursen in de wereld van harmonie en fanfare (hafa). Hij ging op zoek naar het geheim van de tomeloze inzet van gepassioneerde musici. Alle afleveringen van 2017, 2018 en 2019 zijn via L1 terug te bekijken.

Vorige edities 

2019 

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2019.

2018 

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2018.

2017 

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2017.

2016 

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2016.

2015 

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2015.

2014 

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2014.