Concertconcoursen 

De concertconcoursen, die sinds 1951 door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) worden georganiseerd, leveren een belangrijke bijdrage aan het hoge kwalitatieve niveau waarop de Limburgse muziekverenigingen functioneren. Doel van deze muziekwedstrijden is lidverenigingen de mogelijkheid te bieden om hun muzikale niveau te peilen. De deelnemende lidverenigingen krijgen een rapport dat door een deskundige jury wordt samengesteld en waar aanwijzingen instaan waarmee de muzikale prestaties verbeterd kunnen worden.

Concertconcoursen 2022 

Vanwege de coronacrisis en het gegeven dat een goede concoursvoorbereiding hierdoor onmogelijk is, hebben ons doen besluiten om de voorjaarseditie van de Concertconcoursen 2022 te annuleren.

Op zondag 6 november vindt de najaarseditie van de LBM Concertconcoursen plaats in Theater De Maaspoort in Venlo.

 

Nieuw op deze dag is de mogelijkheid om gebruik te maken van het Open Podium. Het Open Podium biedt verenigingen een stip op de horizon, een doel, zonder wedstrijdelement/zonder verplichting.

 

Het Open Podium is er ook voor het jeugdorkest, een (groot) ensemble of de slagwerkgroep. Het optreden mag maximaal 30 minuten duren.

 

Deelname en inschrijven is mogelijk voor de volgende onderdelen:

 

• Concertwedstrijd - volgens landelijk reglement

• Festivaldeelname - volgens landelijk reglement

• Open Podium - met geschreven tips en tops

• Open Podium - alleen optreden

 

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Jury aan Huis of deelname aan het Wereld Muziek Concours 2022 (i.v.m. erkenning concoursdeelname volgens het landelijk reglement) kunt u aanmelden via onderstaande button.

Reglementen 

Livestream Concertconcoursen 2019 

De weg naar de Concertconcoursen 

Emil Szarkowicz dook de afgelopen jaren in aanloop naar de LBM Concertconcoursen in de wereld van harmonie en fanfare (hafa). Hij ging op zoek naar het geheim van de tomeloze inzet van gepassioneerde musici. Alle afleveringen van 2017, 2018 en 2019 zijn via L1 terug te bekijken.

Vorige edities 

2019 

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2019.

2018 

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2018.

2017 

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2017.

2016 

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2016.

2015 

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2015.

2014 

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2014.