Concertconcoursen

Open Podium & Concertconcoursen 2023 

Op zondag 16 april 2023 wordt in Theater De Maaspoort in Venlo het LBM Open Podium & Concertconcoursen georganiseerd. Harmonie Concordia Obbicht bereidt zich voor op haar concoursdeelname en Fanfare Eendracht Baarlo op de Festivaldeelname. Jeugdorkest Fanfare St.-Aldegondis verzorgt een optreden tijdens het Open Podium en ontvangt een verslag met Tips en Tops van de jury.

 

Het Open Podium biedt nog plek voor jouw muziekgezelschap. (Jeugd-)orkest, (groot) ensemble of slagwerkgroep? Grijp je kans en stap op het podium!

Je kunt kiezen voor een optreden met geschreven Tips en Tops, zodat je weet op welke punten je muziekgezelschap zich nog kan ontwikkelen.

Schrijf hier in

Er zijn twee opties:

•Open Podium - met geschreven tips en tops

•Open Podium - alleen optreden.

In het najaar - op 5 november - vinden de LBM Concertconcoursen plaats in het vernieuwde TheaterHotel De Oranjerie in Roermond.

 

Inschrijven voor de LBM Concertconcoursen op 5 november is mogelijk tot 1 maart 2023. Ook tijdens deze dag is het mogelijk om deel te nemen aan het Open Podium - zonder wedstrijdelement/zonder verplichting. Inschrijven is mogelijk tot 1 oktober 2023.

 

Het niveau van de Limburgse muziekverenigingen is kwalitatief hoog. Door de organisatie van muziekwedstrijden biedt de LBM harmonieën, fanfares, brassbands en andere orkestvormen de gelegenheid om het muzikale niveau van hun vereniging te peilen. In het rapport, dat door een deskundige jury wordt opgesteld, staan aanwijzingen waarmee de muzikale prestaties verbeterd kunnen worden.

 

Kiest een muziekgezelschap er voor om op te treden op het LBM Open Podium, dan kan het gezelschap geschreven Tips en Tops ontvangen van dezelfde deskundige jury, zonder verplichting of wedstrijdelement. Naast het streven naar muzikale perfectie, biedt het LBM Open Podium de gelegenheid om muziek te beleven. Door met elkaar te musiceren, samen naar een doel te werken en samen te groeien in de muzikale ontwikkeling stijgt een muziekgezelschap boven zichzelf uit.

Reglementen 

Livestream Concertconcoursen 2019 

De weg naar de Concertconcoursen 

Emil Szarkowicz dook de afgelopen jaren in aanloop naar de LBM Concertconcoursen in de wereld van harmonie en fanfare (hafa). Hij ging op zoek naar het geheim van de tomeloze inzet van gepassioneerde musici. Alle afleveringen van 2017, 2018 en 2019 zijn via L1 terug te bekijken.

Vorige edities 

2022 

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2022.

2019 

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2019.

2018 

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2018.

2017 

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2017.

2016 

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2016.

2015 

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2015.

2014 

Bekijk hier de uitslagen van de Concertconcoursen 2014.