LBM Blaosmuziek-daag 

Op zondag 7 november organiseert de LBM in het Parkstad Limburg Theaters in Heerlen een GRATIS themadag over de blaasmuziek. Tijdens deze LBM Blaosmuziek-daag vinden er diverse bijeenkomsten, concerten, optredens en workshops plaats.

Corona-check 

Om je bezoek in verband met het coronavirus zo veilig mogelijk te laten verlopen, volgt Parkstad Limburg Theaters de richtlijnen van de Rijksoverheid. Voordat je naar het theater toekomt én tijdens het bezoek, vragen we je een aantal zaken in acht te nemen.

 

LET OP:

  • Voor de LBM Blaosmuziek-daag zijn geen tickets nodig. Daarbij is het een evenement georganiseerd door de LBM. Restitutie is niet van toepassing. Je dient hier rekening mee te houden bij het lezen van informatie op de website van het Parkstad Limburg Theaters.

Programma  

Programma LBM Blaosmuziek-daag

Het programma bestaat uit diverse gratis bijeenkomsten, concerten, optredens en worskhops. Voor enkele onderdelen is het noodzakelijk om je in te schrijven.

 

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

09.30 uur - Algemene Ledenvergadering (ALV)

Enkel voor lidverenigingen van de LBM. De lidverenigingen ontvangen hier per mail een uitnodiging voor.

11.45 uur - Openbare Paneldiscussie

Een paneldiscussie over de toekomst van de blaasmuziek in de meest brede zin van het woord. Grijp de catch-box en doe mee!

13.30 uur - Opmaat Als Estafette - Workshop Maestro 2.0

De 'Opmaat als Estafette’ is interessant voor zowel beginnende als ervaren dirigenten. Deelnemen aan de cursus kan op twee manieren. Als actieve deelnemer of als auditor. Het thema van De Opmaat is het Symfonische Blaasorkest.

13.30 uur - Workshop & Presentatie Broken Brass

Broken Brass is brass music 2.0. Een 9-koppige brass-riot monster. Next level brass music. Explosief en energiek. Ze mixen de energie van brass met de attitude van rock n roll, de drive van electro en de flow van hiphop.

15.45 uur - Spetterend optreden Broken Brass

Broken Brass is brass music 2.0. Een 9-koppige brass-riot monster. Next level brass music. Explosief en energiek. Ze mixen de energie van brass met de attitude van rock n roll, de drive van electro en de flow van hiphop.

16.45 uur - Concert Koninklijke Harmonie Sainte Cécile

Koninklijke Harmonie Sainte Cécile zal tijdens deze dag een concert verzorgen.

18.00 uur - Podiumrepetitie LBM Jeugdorkest

Het LBM Jeugdorkest is een initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen om jonge, getalenteerde muzikanten bij elkaar te brengen en in een korte voorbereidingstijd een programma op hoog niveau neer te zetten.

18.00 uur - Brussels Philharmonic Hornquartet

19.30 uur - Concert LBM Jeugdorkest

Het projectorkest staat onder leiding van Bart Deckers en is in de basis een harmonieorkest, aangevuld met bugels en sopraansaxofoon.

20.30 uur - Afsluiting van de dag met Double B Partyband

Onder het genot van een drankje in de Vebego-foyer wordt de dag afgesloten met Double B partyband.